Dinamo

Vahin Chagall igračima Dinama nije razumljiv, plavi su još na naivcima

Ivan Kelava
Igor Kralj/Pixsell
01.10.2010.
u 16:38

Kelava mora biti agresivniji, a što je mislio Bišćan?, pita se Škorić, Srećko Bogdan više krivi vratara, a Tomislav Ivković lošu komunikaciju

U četiri utakmice Europske lige suparnici Dinama sad imaju već razrađen dobar dio taktike protiv plavih.

Dovoljno je da pogledaju kako je Dinamo u Europi primao golove, da vide kako je to zabio i PAOK pa da im bude jasno da maksimirska momčad nema rješenja za prekide, za lopte koje prebacuju prvu liniju i padaju oko peterca. Jednom nam je Tomislav Butina objašnjavao da se od toga može obraniti samo visokim igračima koji će takve lopte raščistiti. Istina je da pri takvim loptama vratar ne zna kamo ići, svatko loptu može taknuti i završit će u mreži.

– Mislim da je Dinamov vratar trebao izaći na tu loptu, nekoliko metara od gola, a nije to bila visoka lopta koja bi ga prebacila. A onda još i Bišćan onako pogriješi. Ali dobro, u dvije domaće utakmice Dinamo treba pobijediti i bit će drugi – kaže bivši Dinamov stoper Srećko Bogdan.

Vahid Halilhodžić nije želio “coprati”, ali izgleda da je “zacoprao” kad je rekao da plavi otkako je u Dinamu nisu primili gol iz prekida. Rekao je da je igračima sve nacrtao, da svatko zna što u prekidu radi i kamo ide. No, te slike jarkih boja, taj njegov Chagall u svlačionici očito nije dobro shvaćen.

Možda je to plavima previše zamršeno, jer kao da su, bez uvrede cijenjenih umjetnika, stigli samo do naive, kao da su svi iz Hlebina. Kako inače objasniti kamo je otišao Chago, zašto je Kelava bio ukopan kao spomenik Aristotelu u Solunu, a još je teže razumjeti Bišćana koji je mogao izbaciti loptu kamo god i kako je god htio.

– Sve se može uvježbati, pa i prekidi, mora se znati koja lopta može proći, koja ne. Nisam previše žalostan jer i nismo dobro igrali protiv osrednjeg PAOK-a. Vaha je podigao momčad, ali tek je mjesec dana s njom, možda smo previše očekivali – kaže Zlatko Škorić, vratar Dinama iz 1967. godine.

Tko je konkretno kriv za pogodak, vratar ili obrana?

– Kelava mora biti agresivniji, izderati se, licem je okrenut prema lopti. A onda ju je i Bišćan pustio. Ma, potrebno je sinkronizacija vratara i obrane – kaže Žoga, a još jedna bivši vratar Tomislav Ivković ne vidi velike probleme kod obrane od prekida.

– Nije to zabrinjavajuće, bilo bi da su Grci stvorili još šansi iz prekida. Bio je to nedostatak komunikacije između Kelave i Bišćana. Kad sam bio vratar, dogovorio sam se sa suigračima: Ako vičem “moja”, a ti si siguran da imaš loptu, idi i ti na nju. Bolje da idemo dvojica nego nijedan. A baš se to dogodilo u Solunu – kaže Ivković.

Ključne riječi

Komentara 17

SA
santos008
17:07 01.10.2010.

Kriv je Biscan ,centarsut je bio prilicno nizak i od igraca,sto svojih sto protivnicki,Kelava nije mogao doci do lopte i da je istrcao ,ne zamjeram Biscanu ipak je on neskusan ,obzirom da je odlaskom iz Dinama sve presjedio na rezervnoj klupi,a priznat ce te sa klupe se ne stice iskustvo.Steta sto ga Mamic nije \'\'pospremio\'\' sa Butinom.Navalite!!!!.

OB
-obrisani-
17:45 01.10.2010.

Za pogodak je jedini krivac Biscan koji u sebi nema urodjeni tzv. borbeni duh ,nema agresivnost za cijelih 90 minuta a kada se izgubi onda primanje gola samo stvar (ne)srece. re:santos Nebih se slozio da je Biscan neiskusan ali zato se slazem s tobom da je trebao otici zajedno sa Butinom.

RE
rene
20:49 01.10.2010.

ako je chago čuvao ivića, onda nije trebao otići u sredinu, bišćan je prije centaršuta pogledao oko sebe i vidio chaga kraj ivića, a zašto je ovaj pustio svog igrača samo bog zna hehe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije