presudio mu Šibenik

Valdas Dambrauskas dobio otkaz na mjestu trenera Hajduka! Poznata njegova zamjena

Šibenik i Hajduk na Šubićevcu odigrali 1:1
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
12.09.2022.
u 15:10

Posebno će ostati upamćen kao trener koji je nakon devet godina donio trofej na Poljud, pobijedivši Rijeku u Splitu rezultatom 3:1 u finalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Valdas Dambrauskas više nije trener Hajduka, objavili su iz splistkog kluba na stranici kluba.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Gospodin Valdas Dambrauskas od danas više nije trener prve momčadi HNK Hajduk. Sa sada već bivšim trenerom Bijelih, nakon obavljenog razgovora, dogovoren je sporazumni raskid suradnje. S njim odlaze i njegovi pomoćnici Marius Skinderis i Justinas Gasiunas

Momčad će u narednom razdoblju voditi trener Mislav Karoglan, koji je kao pomoćni trener sudjelovao u radu protekla dva stručna stožera prve momčadi, a Klub će o njegovim pomoćnicima pravovremeno obavijestiti javnost. 

Trener Dambrauskas preuzeo je prvu momčad 2. studenog 2021. godine, a Hajduk je pod njegovim vodstvom odigrao ukupno 38 službenih utakmica i pri tom ostvario 23 pobjede, 8 remija i 7 poraza. Ukupno je imao 60,5% pobjeda, a ako gledamo isključivo prvenstvene utakmice osvojio je 71,1% bodova. U svojoj debitantskoj utakmici slavio je protiv Hrvatskog dragovoljca na Poljudu rezultatom 2:0, a najveću pobjedu ostvario je nedavno u prvenstvenoj utakmici protiv Slaven Belupa kojeg su Bijeli na Poljudu svladali rezultatom 5:1. 

Posebno će ostati upamćen kao trener koji je nakon devet godina donio trofej na Poljud, pobijedivši Rijeku u Splitu rezultatom 3:1 u finalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Njegova momčad do kraja prošle sezone borila se za oba nacionalna trofeja, a onaj pobjednika Kupa osvojen je na uvjerljiv način i zaslužno krasi trofejne vitrine Kluba. Posljednji put momčad je vodio na Šubićevcu gdje je Hajduk odigrao 1:1 sa Šibenikom. 

Treneru Dambrauskasu se od srca zahvaljujemo na dosadašnjoj suradnji, a posebno na strasti, znanju i energiji koje je pokazao vodeći Hajduk te mu želimo puno sreće i uspjeha u nastavku trenerske karijere.", stoji u priopćenju kluba.

>> Pogledajte i video slavlja igrača Hajduka i Torcide nakon najveće pobjede pod vodstvom trenera Dambrauskasa 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ključne riječi

Komentara 42

PI
Pilatus
15:16 12.09.2022.

U Hajduku je sve promjenjivo osim orjune! Zato će još dugo biti na periferiji važnih zbivanja u nogometu!

Avatar Žuti
Žuti
15:52 12.09.2022.

Neizmjerno glupa odluka uprave. Tipičan Hajduk, klub luđaka. Što ti vrijedi volja i srce kada nema dugoročnog plana.

ST
starsandstripes
15:16 12.09.2022.

thomas tuchel vrime je😀😀😀😀

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije