”Hrvat je neumoran'

Vatreni 'u džep' spremio Ronalda i Sterlinga, pogledajte što o njemu pišu španjolski mediji

Atletico Madrid v Manchester United - UEFA Champions League - Round Sixteen - 1st Leg - Estadio Metropolitano
Jonathan Moscrop
07.04.2022.
u 11:55

Šime Vrsaljko u veljači je protiv Uniteda zaustavio Ronalda i Rashforda, a sad protiv Cityja Grealisha i Sterlinga

U posljednje četiri godine njegova je karijera obilježena preprekama; od dugotrajne ozljede koljena, koronavirusa do ozljede jagodične kosti i bedrenog mišića, no čini se da je jednog od najvećih hrvatskih nogometnih pehista u posljednje vrijeme, Šimu Vrsaljka (30) konačno u ovih nekoliko dana malo pomazila i sreća.

’Hrvat je neumoran’

Vrsaljko je početkom ožujka ozlijedio spomenuti bedreni mišić. Desni bek Atlético Madrida pri jednom je padu u utakmici protiv Betisa zadobio kontuziju na stražnjici kao i rupturu bedrenog mišića duboku tri milimetra. Klub nije na njega mogao računati sve do utakmice protiv Alavesa proteklog vikenda. U uvjerljivoj pobjedi (4:1) Šime je odigrao sjajno (uz asistenciju) i po tko zna koji put vratio povjerenje Diega Simeonea za utakmicu ovog utorka na Etihadu protiv velikog Manchester Cityja. U prilog Vrsaljkovu odabiru za prvih 11 išle su i druge okolnosti; Marcos Llorente ove se sezone prebacio s beka na veznjaka, Kieran Trippier na zimu je otišao u Newcastle, a Daniel Wass, koji je iz Valencije došao kao njegova zamjena, ozlijedio se i nije na sto posto.

Splet okolnosti i dobru partiju protiv Alavesa Vrsaljko je protiv Manchester Cityja okrunio na jako dobar način. Iako je Simeoneova momčad izgubila s tijesnih 1:0 pogotkom De Bruynea u 70. minuti, Vrsaljko je na desnoj strani bio neprobojan zid za zvijezde Cityja. Stavio je dvojicu “stomilijunskih” Engleza Raheema Sterlinga i Jacka Grealisha “u džep”, a potonjem, inače najskupljem engleskom igraču u povijesti, posprdno je dodirnuo “modernu frizuru” i još mu nešto dobacio nakon još jedne akcije u kojoj ga je spriječio. Vrsaljko nije bio nimalo impresioniran, kako Englezi kažu, “novim Beckhamom”. Podsjetimo da je i kolo prije “u džep pospremio” i zvijezde Uniteda u prvoj utakmici Cristiana Ronalda i Marcusa Rashforda.

”Hrvat je bio neumoran, toliko je puno radio za momčad. No nije imao prilike pokazati se u napadu. Centar je smio prijeći samo ako je u tom smjeru išao igrač kojeg je čuvao”, piše u španjolskoj Marci za Vrsaljkov nastup protiv Cityja.

Podsjetio na 2018.

Uglavnom, Šime je odradio jednu pravu radničku i ratničku “simeoneovsku” utakmicu te je u posljednja dva nastupa podsjetio na partije kakve je pružao u dresu Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji pa su oči izbornika Zlatka Dalića (koji je na posljednjoj utakmici na desnog beka morao staviti Mislava Oršića) sigurno usmjerene na Šimine nastupe ususret još jednom Svjetskom prvenstvu, u Kataru, u studenom i prosincu ove godine. U borbi za to mjesto desnog beka najizglednije će biti i dva Josipa, Juranović i Stanišić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije