Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIŽALJKA U GRADSKOM VRTU

Večernji doznaje: Osijek odlučio tko vodi momčad ove sezone! Ivušić i mađarski majstor blizu odlaska?

Osijek i Hajduk sastali se u 7. kolu SuperSport HNL-a
Davor Javorovic/PIXSELL
17.10.2022.
u 16:53

Bit će zanimljivo tijekom zimskog mercata u gradu na Dravi, Osijek mora reducirati igrački kadar, a pojačanja će ovisiti o odlascima.

Osijek se nalazi u sjajnoj rezultatskoj formi i u dobrom raspoloženju dočekuje dva velika derbija, protiv Dinama u Gradskom vrtu te protiv Hajduka na Poljudu. 

Iako su se pojavile određene informacije kako će Rene Poms ostati samo do kraja polusezone, odnosno ima ugovor do studenog, to nije točno. Vrlo pouzdani izvori iz kluba nam govore kako mađarske gazde imaju samo jednog 'picka' za mjesto glavnog trenera, a to je upravo Austrijanac koji je odnio renesansu u grad na Dravi. 

Istina jest da se tražio trener kalibra Gorana Tomića poslije odlaska Nenada Bjelice, ali posao nije realiziran pa je Poms preuzeo kormilo bijelo-plavih.

Poms ujedno ima i ugovor do kraja tekuće sezone, nema nikakvih razloga da Osijek mijenja trenera koji bilježi dobre rezultate, a naravno da postoji opcija kako može otići u bilo kojem trenutku ako dođe zadovoljavajuća ponuda. No, Rene je sretan i zadovoljan u Gradskom vrtu, ovo mu je prvi ozbiljan izazov kao šefu stručnog stožera i nema potrebe da odbaci ovu veliku priliku.

10.09.2022., stadion HNK Rijeka, Rijeka - SuperSport HNL, 09. kolo, HNK Rijeka - NK Osijek. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, ilustracija

Što se tiče igračkog kadra, tu je situacija nešto drugačija, tijekom zime će on biti vjerojatno reduciran zbog visokih troškova prve momčadi. Na plaće se troši veliki iznos, igrača ima puno, što trenutno nije prihvatljiva situacija obzirom da se iz Europe ispalo 'davnih dana'.

Prvi vratar Ivica Ivušić vrlo lako bi mogao napustiti Osijek na zimu i to poslije katarskog Mundijala, sjajno brani i došao je u idealne godine za napraviti veći iskorak. Zainteresiranih strana sigurno neće nedostajati, dok novog vratara Osijek neće kupovati jer ozbiljno računaju na Marka Malenicu te Franka Kolića koji je posuđen u Vukovar '91.

20.08.2022., stadion Maksimir, Zagreb - SuperSport HNL, 06. kolo, GNK Dinamo - NK Osijek. Ivica Ivusic Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Laszlo Kleinheisler igra u životnoj formi i glavni je igrač Osijeka, ali njemu se neće raditi problemi ukoliko želi napustiti svlačionicu. Saznajemo da će mu klub izaći u susret i neće postaviti enormni odštetn zahtjev. Osijek se okreće mladim snagama, oni koji će biti gladni pobjeda, tako da možemo uskoro očekivati novu rekonstrukciju u svlačionici. 

Standings provided by Sofascore

>> VIDEO: Izjava izbornika Hrvoja Horvata na okupljanju rukometne reprezentacije uoči kvalifikacija za EP 2024.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije