Prijem u Beogradu

Veleposlanik RH u Srbiji Hido Biščević primio hrvatske hrvače i olimpijskog pobjednika Lisjaka

22.09.2023.
u 18:01

Veleposlanik Biščević, diplomat bogate karijere, iznenadio se kada mu je predsjednik HHS-a Vladimir Bregović kazao da je najpoznatiji američki hrvač bio 16. američki predsjednik Abraham Lincoln

U pauzi natjecanja na Svjetskom prvenstvu, koja se odvijaju u Štark Areni, hrvatski veleposlanik u Srbiji Hido Biščević primio je delegaciju Hrvatskog hrvačkog saveza. A nju je predvodio predsjednik Saveza Vladimir Bregović.

Veleposlanik je hrvače dočekao u društvu svojih najbližih suradnica i suradnika a to su opunomoćene ministrice Davorka Velecki Čičak i Natali Lulić, Josip Biško te savjetnik Nikola Bajić.

GALERIJA Alistair Overeem posjetio dubrovačke borkinje i borce i odradio zajednički trening

1/7

Boje hrvačke reprezentacije branili su aktualni reprezentativci Antonio Kamenjašević i Božo Starčević ali i olimpijski pobjednik iz 1984. godine Vlado Lisjak koji se, s obzirom na svoju sportsku veličinu, tijekom ovog primanja držao  odveć samozatajno. Stoga ne znamo jesu li baš svi domaćini dobili pravu sliku o tome kakvog su sportskog velikana tog dana ugostili. 

U predsjednikovoj pratnji bili su još i Kristijan Slačanac (inače bivši hrvač) iz Ministarstva turizma i sporta, dopredsjednik Saveza i izbornik Alen Runac te trenerski veteran i član Izvršnog odbora Mišo Kutleša.

VEZANI ČLANCI:

Premda mu se na primanju nisu pojavili s medaljama, kao nedavno veslačka braća Sinković, najnoviji doprvaci svijeta na SP-u održanom u Beogradu, veleposlanik Biščević se hrvačima obradovao i sa zanimanjem je slušao što su mu imali za reći.

A predsjednik HHS-a Bregović mu je kazao:

- S Hrvačkim savezom Srbije imamo dobre odnose pa su nas ugostili kao i mi njih za vrijeme Prvenstva Europe održanog u travnju u Zagrebu. A trudimo se da Zagreb bude domaćin sljedećeg Svjetskog prvenstva koje se ima održati 2025. godine za što već imamo podršku Vlade.

VEZANI ČLANCI:

Premda se u mladosti dosta bavio sportom, veleposlanik Biščević s hrvanjem nije imao doticaja ali se upoznao s jednim od najvećih hrvatskih hrvača Josipom Čorkom, srebrnim olimpijcem iz 1972. godine a  iznenadio se kad mu je predsjednik HHS-a Vladimir Bregović kazao da je najpoznatiji američki hrvač bio 16. američki predsjednik Abraham Lincoln. A on je u 12 godina svoje aktivne karijere imao oko 300 pobjeda.

I nije Lincoln bio jedini šef Bijele kuće koji se hrvanjem, više ili manje, bavio. Bili su to još i prvi američki predsjednik George Washington te Franklin Pierce, Andrew Jackson, Theodore Roosevelt i William Taft.

A pohvalili su se još hrvači da je u bivšoj SFRJ najtrofejniji pojedinačni sport bio hrvanje (sa 16 medalja) dok su boks i gimnastika osvojili po 11 a vaterpolo i košarka po sedam.

VIDEO Ivan Perišić teško se ozlijedio! Sezona je za njega gotova?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije