SAMO BOD Hrvatska na Maksimiru s Ukrajinom odigrala samo 2:2

Veliki povratak u nastavku, Modrić zapucao meč-loptu

06.06.2009.
u 22:13

Počelo je kao iz snova, a pretvorilo se u noćnu moru. Prvo poluvrijeme protiv Ukrajinaca bilo je jedno od najlošijih izdanja hrvatske reprezentacije u Bilićevoj eri, dok je Surkis u svečanoj loži uživao u preporodu Mihajličenkove družine.

Hrvati su poveli već u drugoj minuti. Srnin ubačaj s 30 metara bio je prevruć krumpir za vratara Pjatova, a Petrić je odbijenu loptu pospremio u mrežu. Poklon ukrajinskog vratara i fantastično otvaranje Hrvata!

Ukrajinci pretjerali u slavlju


Nakon bakljade na južnoj tribine, Ukrajinci su pretjerali u slavlju pod južnom tribinom. Počeli su izazivati nerede pa je morala reagirati policija. Broj privedenih još se ne zna.
Bio je to jedan od najbržih pogodaka hrvatske reprezentacije, istodobno i šok za Ukrajince. I umjesto da na krilima Petrićeva gola dotuku suparnika, Hrvati su jednostavno ugasili motore. Odjednom se situacija na travnjaku okrenula, gosti su preuzeli kontrolu igre i nije se dugo čekalo na izjednačenje.

Ševčenko izašao

Rotanj je u 13. minuti ostao sam na lijevome boku, poslao idealan centaršut pred gol, a Ševčenko poput brzog vlaka protutnjio kroz hrvatsku obranu i glavom zakucao loptu iza Runje.

Nakon ovoga pogotka, igra Hrvata potpuno se raspala. Bivši kapetan Niko Kovač ovako je to prokomentirao:

– Ne sjećam se kad je naša momčad bila tako indisponirana. Lopta je spora, nema komunikacije među igračima, nema agresivnosti... Nešto se mora pod hitno poduzeti!

Kamera je u jednom trenutku fokusirala predsjednika HNS-a Vlatka Markovića. Njegovo gestikuliranje sugeriralo je da mu je prisjelo od igre Bilićeve momčadi.

Ništa se u našoj igri nije promijenilo ni kada je ozlijeđeni Andrij Ševčenko u 23. minuti napustio igru. Hrvatska reprezentacija nije izradila niti jednu suvislu akciju, a svaki dolazak Ukrajinaca pred naša vrata bio je opća opasnost. U jednom trenutku Šimunić je rukama srušio na tlo Milevskog unutar 16 metara, a sudac mu je progledao kroz prste.

Nastavak je počeo novim šokom za Hrvate. Gaj je glavom zabio za 1:2 i u tom trenutku činilo se kako će Bilićevi momci SP pratiti iz naslonjača.

Ipak, strahovit pritisak donio je izjednačenje u 68. minuti. Modrić je, uz sjajnu Mandžukićevu asistenciju, pogodio za 2:2, a u 85. minuti Luka je imao meč-loptu i pogodio je vratnicu u čistoj mat-situaciji. Nevjerojatna sreća spasila je Ukrajince i u 94. minuti kada je i Petrić pogodio vratnicu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije