Real - Barcelona 1:1

VIDEO Barcelona nije izdržala, Realu remi i nadu donio Varane

barcelona real portal
NPH/Pixsell
30.01.2013.
u 21:27

U Madridu se igrao prvi El clasico sezone, u prvoj utakmici polufinala Kraljeva kupa Real i Barcelona odigrali su 1:1.

Junak 222. Clasica nije bio ni Cristiano Ronaldo, ni Leo Messi, nego – Raphael Varane! Taj je 19-godišnji Realov branič, inače debitant u velikom derbiju, spriječio da jedan finalist Kraljeva kupa već bude poznat. Varane je u prvom poluvremenu na gol-crti zaustavio Xavijev udarac, a u 81. minuti donio je izjednačenje i produljio Realu nadu da ipak može do finala.

Francuski reprezentativac drugi je najmlađi strijelac u povijesti El Clasica, jedini mlađi od njega bio je Lionel Messi.

- Sretan sam ovakvim ishodom, zadovoljan svojom igrom. Kako ne bih bio, sa 19 godina ostvario mi se san – postigao sam pogodak za Real protiv Barcelone! Još ne vjerujem – kazao je uzbuđeni Francuz i dodao:

- Zahvaljujući meni, Real je još u igri za finale. Što mi je rekao Mourinho? Ništa posebno. Uoči utakmice kazao je da dam svoj maksimum, a poslije utakmice mi je čestitao.

Barcelonin strijelac Cesc Fabregas također je zadovoljan s 1:1.

- Ponovno smo imali nešto lošije otvaranje, ali smo u nastavku igre dominirali, stvarali šanse i zaslužili pobjedu. Ipak, ovo je dobar rezultat za nas, Bernabeu je neugodno gostovanje. U uzvratu smo favoriti, no on je još daleko, za gotovo mjesec dana. Sada je važnije koncentrirati se na prvenstvo – kazao je Fabregas.

Cristiano Ronaldo svoju je 600. utakmicu u karijeri završio bez postignutoga pogotka, Messi nije uspio izjednačiti Di Stefanov rekord od 18 pogodaka u Clasicima, a Luka Modrić drugio put je dobio minutažu protiv Barcelone – ovoga puta nešto više od pola sata. Igrao je solidno...

Barcelona će u ovakvom izdanju biti veliki favorit za prolaz, a u uzvratu će na klupi biti jača za prvoga trenera Tita Vilanovu. No, ovo je još uvijek i opasan rezultat za Katalonce, bez obzira na Realove slabosti. Podsjetimo da je prvenstveni Clasico u Barceloni nedavno okončan rezultatom 2:2, a Ronaldo je tada briljirao...

Danas (četvrtak) se u Madridu od 22 sata igra i drugi polufinale, Atletico – Sevilla.

Tekstualni prijenos pogledajte ispod u našem liveboxu.

Ključne riječi

Komentara 2

RB
Ruđer Bošković Croata
23:06 30.01.2013.

Real ..vrlo loš!Modrić nevidljiv!Kraj priče!

DU
Deleted user
08:21 31.01.2013.

Nisam simpatizer Španjolskog nogometa...(engleski mi je ljepši) , ali u uzvratu real nema ni mrvicu šanse , Barca sigurno prolazi !!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije