Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKU SE REPOVI

VIDEO Dinamo poziva na poštivanje sudaca, a pogledajte kako im se rugao prije samo 10 dana

Zagreb: Sudac gledao snimku zbog mogućeg crvenog kartona, pa ga poništio Nevistiću
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
01.03.2024.
u 09:48

Dinamo sada poziva na poštivanje sudaca, a prije samo 10-ak dana javno im se izrugivao. Bilo je to nakon utakmice s Varaždinom koju su plavi uz puno muke dobili 1:0. Plavi su nakon susreta na društvenim mrežama objavili video koji je izazvao puno pozornosti.

Curenje snimki razgovora iz VAR soba tijekom utakmica Hrvatske nogometne lige prouzročilo je najnoviji skandal u hrvatskome nogometu. Cijela je priča započela spornim razgovorima tijekom utakmice Varaždina i Hajduka (1:1), a posljednji šok dogodio se u četvrtak poslijepodne kada je objavljena informacija o ostavci Brune Marića, predsjednika Komisije nogometnih sudaca HNS-a.

Jučer su se povodom ovih događanja zajedničkim priopćenjem oglasili Dinamo, Rijeka, Gorica, Lokomotiva, Varaždin i Slaven Belupo. U tom tekstu, između ostalog, stoji:

"Javna hajka kojoj svjedočimo posljednjih nekoliko dana, osobito od strane profesionalnih sportskih klubova i relevantnih medija, ne samo da narušava integritet natjecanja, već i stvara neprihvatljivo i neprijateljsko ozračje koje može negativno utjecati na kvalitetu i atmosferu u našem sportu i društvu u cjelini.

@gnk.dinamo_zagreb

 

♬ original sound - GNK Dinamo

Suci u nogometu imaju ključnu ulogu u održavanju integriteta igre i ravnopravnosti svih sudionika SuperSport Hrvatske nogometne lige, a njihove odluke, iako ponekad kontroverzne, čak i pogrešne, trebaju biti poštovane. To nipošto pak ne znači kako se njihove odluke ne smiju javno propitkivati i o njima se treba raspravljati između svih klubova sudionika Hrvatske nogometne lige kroz Komisiju za profesionalni nogomet i Komisije nogometnih sudaca."

Dinamo sada poziva na poštivanje sudaca, a prije samo 10-ak dana javno im se izrugivao. Bilo je to nakon utakmice s Varaždinom koju su plavi uz puno muke dobili 1:0. Plavi su nakon susreta na društvenim mrežama objavili video koji je izazvao puno pozornosti.

U kratkom videu prikazane su dvije sporne situacije. Prva je Bernauerova, a druga je situacija u kojoj igrač Varaždina starta na Dinamovog Ronaela Pierrea-Gabriela u svom kaznenom prostoru. U prvoj situaciji sudac je svirao penal Varaždin, dok u drugoj nije. Dinamo je zatim montirao spomenute dvije situacije te između njih ismijavao suce u VAR sobi. Na monitoru umjesto situacija prikazuje se kako suci igraju Solitaire, dok u pozadini svira glazba iz crtanog filma "A je to".

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Bell940
Bell940
10:04 01.03.2024.

dinamo je uvijek bio gospodski klub a na pritisak nk hajduka i torcide te izazivanje neslaganja smjenjuje suce, (Marić, Strahonja), šire netrepeljivost zatoo jer su loši a za to su im svi krivi od sudaca do HNS a nisu onii krivi jer igraju svjetski nogomet?! Sramotu da se to dozvoljava kao i širenje mežnje sjever/jug

BU
budućnost
11:10 01.03.2024.

jedna stvar je zafrkancija (kao ovo što je napravio Ddinamo), a druga stvar je govor mržnje koji je doveo do fizičkih prijetnji Bruni Mariću i njegovoj obitelji zbog čega je podnio ostavku! Izjednačavati zafrkanciju s govorom mržnje obično je huškanje umjesto smirivanja situacije!!!!!

MA
maltene
10:29 01.03.2024.

I koliko god se trudili hajduk neće biti prvi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije