LA LIGA

VIDEO Dvoboj vatrenih u Španjolskoj! Pogledajte kako je Budimir nadigrao Sučićev Sociedad

LaLiga - Osasuna v FC Barcelona
Foto: VINCENT WEST/REUTERS
1/3
27.10.2024.
u 23:21

Osasuna je ovom pobjedom napredovala na šesto mjesto sa 18 bodova, a Sociedad je na 12. poziciji sa 12 bodova

Hrvatski reprezentativac Ante Budimir postigao je pogodak za Osasunu koja je u susretu 11. kola španjolskog nogometnog prvenstva na gostovanju porazila Real Sociedad sa 2-0. Gosti su poveli u 23. minuti golom Lucasa Torra koji je lijepo pogodio glavom nakon ubačaja Bryana Zaragoze. I kod drugog gola je asistirao Zaragoza. Španjolski veznjak je povukao kontru, uposlio Budimira koji je s ruba kaznenog prostora pogodio u kut za 2-0. Bio je to Budimirov peti ligaški gol ove sezone. U nastavu susreta Osasuna se povukla i mudrom igrom obranila veliko vodstvo.

Sudac Pulido je za oba sastava dosudio kaznene udarce, za Osasunu u 39. minuti, a za Real Sociedad u 90. minuti, ali je oba puta nakon asistencije VAR-a promijenio odluku. Budimir je za Osasunu igrao do 89. minute dok je kod domaćina Luka Sučić igrao do 70. mimute. Osasuna je ovom pobjedom napredovala na šesto mjesto sa 18 bodova, a Sociedad je na 12. poziciji sa 12 bodova.

Nogometaši Atletico Madrida doživjeli su prvi poraz sezone, nakon što su izgubili na gostovanju kod Real Betisa sa 0-1. Susret je odlučio autogol Jose Marije Gimeneza u četvrtoj minuti. Domaćin je do kraja utakmice uputio čak 24 udarca, a gosti deset. Igrači Betisa osim postignutog gola, još su dva puta tresli okvir suparničkog gola. U 27. minuti je Abde Ezzalzouli pogodio prečku, baš kao i Vitor Roque u 65. minuti. U Primeri više nema neporaženih, Atletico trenutačno zauzima četvrto mjesto sa 20 bodova, a Betis ima dva boda manje na petom mjestu.

Leganes je pobijedio Celtu sa 3-0 ostvarivši tek drugu pobjedu ove sezone. Nakon prvog dijela bez golova, domaćin je poveo u 57. minuti preko Diega Garcije. U 78. minuti je Darko Brašanac povećao na 2-0, da bi pobjedu Leganesa potvrdio Sergio Gonzalez u 82. minuti. Prva je to pobjeda Leganesa u posljednjih devet kola, te tek druga ove sezone nakon slavlja protiv Las Palmasa na otvaranju sezone. Leganes je ovom pobjedom pobjegao iz zone ispadanja, sada je na 14. mjestu sa 11 bodova, tri više od zone ispadanja. Celta se nalazi na 11. poziciji sa 13 bodova. Na vrhu je Barcelona sa 30 bodova, a Real Madrid ima šest manje.

VIDEO Modrić se oglasio o statusu u Realu: Vrlo dobro znate što želim, a jedna stvar mi se jako ne sviđa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije