GAŽENJE, PALJENJE...

VIDEO Grozne scene nasilja! Masovna tučnjava prekinula derbi, navijač se bori za život

Instagram/TASR
20.10.2021.
u 14:10

Suci i nogometaši zbog vlastite sigurnosti potrčali su u svlačionice, a masovna tučnjava u kojoj je sudjelovalo dvjestotinjak huligana nastavila se na travnjaku. Koristile su se baklje, stolci i šake

Odvratne i zastrašujuće scene nasilja vidjeli smo proteklog vikenda u najvažnijem derbiju ovosezonskog nogometnog prvenstva u Slovačkoj. 

Derbi prvenstva između Spartaka iz Trnave i Slovana iz Bratislave za prvo mjesto na ljestvici u Trnavi na stadionu Antona Malatinskog pretvorio se u sve samo ne u festival nogometa. Nakon samo 15 minuta utakmice navijačke skupine klubova su se počele međusobno gađati bakljama s jedne na drugu tribinu. Gostujući navijači uletjeli su na travnjak preko tribine, a uslijedili su i domaći navijači.

Suci i nogometaši zbog vlastite sigurnosti potrčali su u svlačionice, a masovna tučnjava od dvjestotinjak huligana nastavila se na travnjaku. Koristile su se baklje, stolci i šake. Slovačka policija u izvješću je iznijela da je nakon incidenta ozlijeđeno 15 osoba te da se jedna osoba bori za život

To je osoba koju su huligani cipelarili i gazili tijekom nesvjesnog stanja, a nakon što su redari i policajci uspjeli raščistiti nered, osoba je ostala nepomično ležati na travi te su mu odmah u pomoć prišli medicinski djelatnici. Još uvijek je tom pojedincu stanje kritično. 

Sudac utakmice Filip Glova izašao je na travnjak 45 minuta nakon prekida utakmice te obznanio da se utakmica neće odigrati.

Ovo je prvi ovako izraženi incident u povijesti slovačkog nogometa te je nacija razočarana onime što je vidjela, a sad svi očekuju istragu i sankcije. 

"Ovo je trebalo biti slavlje nogometa i povratka gledatelja na tribine nakon teškog pandemijskog perioda. Nažalost, sada nitko neće pričati o izvedbama nogometaša na terenu", stoji u priopćenju Unije slovačkih nogometnih klubova.

I klubovi su se izjasnili nakon stravičnog incidenta. Dok su iz Slovana priopćili da su navijači Trnave započeli nerede te da Spartak treba preuzeti krivicu zbog loše domaćinske organizacije, iz Trnave su istaknuli da su i jedni i drugi krivi te da pozivaju ljude iz Slovana na zajednički istragu incidenta.

Nekoliko dana kasnije u javnost su izašle informacije da je riječ o planiranom napadu u kojem su sudjelovale i poljske te češke skupine huligana.

Video cijelog kaosa u Slovačkoj možete pogledati OVDJE.

Komentara 2

AN
Antihlebinac
08:43 21.10.2021.

Sport oplemenjuje...

AL
alzamalo
16:18 20.10.2021.

I tucnjavi sudjelovali srpski huligani s "primjerenim" transparentima.. Inace stara vijest..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije