IZAZVALI REAKCIJE

VIDEO Irci morbidnom pjesmom slavili smrt kraljice Elizabete

London: Europska liga, skupina A, Tottenham Hotspur - Shamrock Rovers
Tony Marshall/PRESS ASSOCIATION
09.09.2022.
u 12:46

Na internetu se pojavio video na kojem se vidi da navijači u Dublinu pjevaju “Lizzie’s in a box" (Lizzie je u sanduku) i to samo nekoliko nakon potvrde da je kraljica umrla.

Navijači irskog Shamrock Roversa jučer su u utakmici s Djurgardenom (0:0) u Konferencijskog ligi na skandalozan način obilježili smrt kraljice Elizabete II.

Naime, na internetu se pojavio video na kojem se vidi da navijači u Dublinu pjevaju “Lizzie’s in a box" (Lizzie je u sanduku) i to samo nekoliko nakon potvrde da je kraljica umrla.

Ovaj je video na Twitteru pogledan više od četiri milijuna puta, a brojni korisnici žestoko kritiziraju navijače Shamrocka zbog ovoga morbidnog poteza.

Treba naglasiti i da je Elizabeta II 2011. godine postala prvi britanski monarh koji je posjetio Republiku Irsku od irske neovisnosti. 

Tijekom četverodnevnog posjeta napravila je brojne korake pomirenja, završivši govorom u kojem je izrazila žaljenje zbog prošlih sukoba između dviju zemalja.

Komentara 3

BR
Brandfackel2
20:55 09.09.2022.

Englezi su i suučesnici u genocidu počinjenom nad Hrvatima neposredno nakon drugog svjetskog rata tako da niti mi Hrvati ne bi trebali imati poštovanja prema njihovim vladarima jer se nitko nikad nije makar ispričao...

KL
Klavocin
17:03 09.09.2022.

Da i, pa kad je čopavi umro nija nisam bio tužan, da sam smio i ja bi pjevao. Koliko su zla englezi napravili ircima, izgladnjivali ih ubijali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije