SVEČANO OTVARANJE

VIDEO Pogledajte kako je Putin reagirao kada su ušli ukrajinski sportaši

Opening ceremony of Beijing Olympics
Foto: /NEWSCOM
1/4
04.02.2022.
u 19:19

Šteta što ondje nije doputovao i šef ukrajinske države Volodimir Zelenski jer bila bi to prilika da oči u oči porazgovaraju o obostranom zveckanju oružjem i opasnosti od međusobnog rata jer jedino tako bi svijet sporta od njihove nazočnosti imao neke koristi.

Kineski predsjednik Xi Jingping otvorio je danas na svečanosti održanoj na Nacionalnom stadionu u Pekingu 24. Zimske olimpijske igre, a hrvatsku zastavu nosili su skijašica Zrinka Ljutić i skijaški trkač Marko Skender.

Za razliku od mnogih zapadnih državnika koji su se priklonili ideji diplomatskog bojkota (SAD, Kanada, Australija, V. Britanija, Belgija, Danska, Litva...), Emanuel Macron, predsjednik zemlje (Francuska) u kojoj će se održati sljedeće Igre to nije podržao. Baš kao ni ruski predsjednik Vladimir Putin koji se pojavio na svečanosti otvorenja Igara.

>> Pogledajte video

Šteta što ondje nije doputovao i šef ukrajinske države Volodimir Zelenski jer bila bi to prilika da oči u oči porazgovaraju o obostranom zveckanju oružjem i opasnosti od međusobnog rata jer jedino tako bi svijet sporta od njihove nazočnosti imao neke koristi. A ovako će pak svijet i dalje strahovati hoće li Rusija napasti Ukrajinu, kao što se u nekim diplomatskim krugovima vjeruje da će se dogoditi, odmah nakon okončanja Zimskih olimpijskih i Paralimpijskih igara na kojima Putin očekuje velik broj ruskih medalja. Ako tome doista bude tako onda od ovog “olimpijskog primirja” neće biti velike koristi.

Inače, tijekom parade nacija i pri ulasku ukrajinskih sportaša, Putin kao da je na trenutak zadrijemao. Barem su ga u takvom stanju zumirale televizijske kamere, pa bi bilo dobro da u takvom blaženom stanju bude i nakon ovih Igara za vrijeme kojih će zacijelo razgovarati sa svojim domaćinom, kineskim predsjednikom Xi Jinpingom jer na svjetskoj političkoj sceni imaju zajedničke zapadnjačke rivale.

Ključne riječi

Komentara 7

JO
jorgen
20:40 04.02.2022.

Jedini koji konstantno nastoje zveckati oružjem su Ameri. Macron uskoro ide na pregovore u Moskvu, baš kao i Olaf Scholz. Nova runda pregovora nakon Pariza, a uskoro slijedi i u Berlinu. Europa nastoji sve riješiti diplomatskim putem, a vi biste mogli napisati i pokoji kritički članak o ratobornim protivnicima mirnoga rješenja koji se nalaze preko bare. Nalazimo se u Europi. Nismo kauboji.

MA
Maui
21:42 04.02.2022.

Kakvo "obostrano zveckanje oružjem"? Pa ne želi Ukrajina napasti Rusiju. Majko moja...

TA
Tajg
21:00 04.02.2022.

Koda su bile Celzijus i Knoll prošle.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije