HRVATSKOJ ZLATO ILI SREBRO

VIDEO Prvi put u povijesti u finalu Europskog prvenstva, evo kako momci slave

Dražen Brajdić
21.05.2021.
u 12:44

Na Prvenstvu Europe u karateu Hrvatska je u momčadskom dijelu pobijedila Finsku (3:0), Bosnu i Hercegovinu (3:0), u četvrtfinalu Ukrajinu (3:2) a u polufinalu Francusku (3.1)

Po prvi put u svojoj povijesti, Hrvatska će raditi u momčadskom finalu Prvenstva Europe u karateu, a naši će se za zlato u nedjelju boriti sa Crnogorcima koji su u polufinalu iznenadili favorizirani Azerbajdžan.

Nakon što su pobijedili Finsku (3:0), Bosnu i Hercegovinu (3:0) a potom Ukrajinu (3:2), hrvatska borbena vrsta u polufinalu je nadjačala i Francuze (3:1).

Već u pobjedi nad Ukrajinom osigurana je nedjeljna borba za medalju, a tu vrijednu pobjedu, na četvrtoj ploči, izborio je srednjaš Enes Garibović. Teren za odlučujuću borbu priredila su mu braća Kvesić, Anđelo pobjedom 3:0 te Ivan pobjedom od 3:1 i to nad svojim velikim rivalom Čobotarom.

U u borbi "biti ili ne biti" Garibović je odradio mestralno, baš kao i u četvrtoj borbi polufinala s Francuzima. Naime, svog Francuza Filalija Anđelo Kvesić pobijedio je sa 2:1, a potom je u borbi karijere srednjaš  Ivan Martinac pobijedio sa 2:0 aktualnog svjetskog prvaka u kategoriji do 67 kg Stevena Da Costu.

Trener Dubravko Kolec na petu je ploču stavio svjetskog prvaka Ivana Kvesića, da bude osigurač, no on nije niti morao ulaziti na tatami jer je kod hrvatskog vodstva 2:1 sve obavio sjajni Garibović. Protiv bivšeg srednjaškog prvaka svijeta Kenjia Grillona, Garibović je presudni bod zaradio sam 13 sekundi prije isteka borbe. A kako se Varaždinac uspio obraniti, od Francuzevih naleta, Hrvatska je mogla početi slaviti svoj prvi momčadski finale.

S obzirom da muška borbena vrsta dosad ima četiri europske bronce (a niti jednu svjetsku medalju) ovo je svakako najveći uspjeh hrvatskog karate u momčadskom dijelu velikih natjecanja. 

Pogledajte slavlje najvećeg uspjeha u povijesti hrvatske karate momčadi >>>>>>>

 

Komentara 2

MA
Majur
14:38 21.05.2021.

Bravo dečki!!

Avatar Volim svog partnera - Milorada
Volim svog partnera - Milorada
13:51 21.05.2021.

bravo Hrvati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije