OSMERO OZLIJEĐENIH

VIDEO Slavlje se pretvorilo u kaos: Navijači s mosta skakali u bus Argentinaca, doček prekinut

FIFA World Cup Qatar 2022 - Argentina Victory Parade after winning the World Cup
Foto: CRISTINA SILLE/REUTERS
1/6
20.12.2022.
u 22:05

U proslavi na dan finala ozlijedilo se čak 340 navijača, a bez povreda nije prošlo ni danas. Ukrali su i vozilo federalne policije. Reprezentativci su na kraju preseljeni u helikoptere.

Oko četiri milijuna navijača okupilo se u Buenos Airesu kako bi dočekalo pobjednike Svjetskog prvenstva u Kataru, reprezentaciju Argentine. Situacija je polako izmicala kontroli jer su se gaučosi gradom provozali u autobusu s otvorenim krovom, u kojeg su navijači onda pokušavali uskočiti s mosta. 

Kako navodi AFA-e, problemi su nastali kada su dvije osobe s mosta skočile prema autobusu, a jedan od njih pao na cestu. Policija je ubrzo presrela autobus i reprezentativce preselila u helikoptere te ih odvela ih u kamp reprezentacije. Tako nisu mogli nastaviti svoje putovanje.

- Svjetski prvaci će cijelu rutu preletjeti u helikopterima, jer je postalo nemoguće nastaviti putovanje cestom, zbog ekplozije narodnog veselja. Nastavimo slaviti u miru i pokažimo im našu ljubav i divljenje - napisala je na Twitteru Gabriela Cerruti, glasnogovornica argentinskog predsjednika Alberta Fernandeza.

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Argentina Victory Parade after winning the World Cup - Buenos Aires, Argentina - December 20, 2022 A police helicopter is seen carrying members of the Argentina team after the the victory parade was cancelled REUTERS/Gonzalo Colini NO RESALES. NO ARCHIVES. Photo: GONZALO COLINI/REUTERS
Foto: GONZALO COLINI/REUTERS

U proslavi na dan finala ozlijedilo se čak 340 navijača, a bez povreda nije prošlo ni danas. 

- Zasad imamo osmero ozlijeđenih s prijelomima ruku i nogu zbog penjanja na semafore i razna mjesta na koja se ne bi smjeli penjati - rekao je voditelj hitne službe Alberto Crescenti u poslijepodnevnim satima. 

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Argentina Victory Parade after winning the World Cup - Buenos Aires, Argentina - December 20, 2022 Argentina's Lionel Messi, Angel Di Maria and teammates celebrate on the bus with the World Cup trophy during the victory parade REUTERS/Martin Villar NO RESALES. NO ARCHIVES. TPX IMAGES OF THE DAY Photo: MARTIN VILLAR/REUTERS
Foto: MARTIN VILLAR/REUTERS

Bilo je još dosta scena pa je tako netko ukrao i vozilo federalne policije.

>> Nije mogao propustiti doček! Luka Modrić se putem video poziva javio Zadranima

 

Komentara 26

DE
derin
22:32 20.12.2022.

Pet jedanaesteraca u sedam utakmica, od toga tri krivo dosuđena izgleda, jedan u polufinalu, a drugi u finalu kod rezultata 0-0 bez korištenja VAR tehnologije. Cijeli turnir dopušteno prigovaranje sucima i agresivnija igra i simuliranja bilo. Pa onaj Paredes je zaslužio direktni crveni na kvadrat, nakon onog sramotnog poteza što je napravio protiv Nizozemske, a dobio jedva žuti. Koliko su ti jedanaesterci važni, pogledajmo primjer Portugala, ljudi igrali možda najljepši nogomet na turniru, s odličnom ekipom, razvalili Švicarsku 6-1, makli Ronalda u drugi plan pomalo konačno, onda naletjeli na najtvrđi orah Maroko, sad da im je netko olako dosudio jedanaesterac tu, mogli su u polufinale na izraubane Francuze i imali bi veliku šansu za titulu. Eto koliko samo jedan jedanaesterac može odigrati ulogu, a ne pet. Ova titula nije zaslužena, nikad neće biti priznata i cijenjena od navijača. Ovo je bilo najgore svjetsko prvenstvo i to u trenucima moderne tehnologije. Cijela Fifa od Infatina do Coline može podnijeti ostavke. Ne znam zašto im je naš Savez mislim čestitao! Sramota najveća u povijesti sporta.

MO
modovisisajteMaraschino
22:28 20.12.2022.

kakvi na terenu takvi i van njega

PA
partibrejkersi
22:35 20.12.2022.

Nekulturni, divlji,...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije