NEOBJAŠNJIV ČIN

VIDEO Suludi potez: Englez (16) je htio poniziti suparnike, to mu se brutalno obilo o glavu

Screenshot: X.com
20.07.2024.
u 19:38

Jordan je doslovce izletio iz startnog bloka i u prvih 120-ak metara utrke ostvario zavidnu prednost pred ostatkom konkurencije. No, negdje sredinom ravnine počeo je značajno usporavati, što su njegovi suparnici itekako iskoristili.

Nema dileme oko toga, slažu se i analitičari, Jake Odey-Jordan, 16-godišnji britanski sprinter jednoga će danas postati velika atletska zvijezda. No, taj dan nije se dogodio ovoga vikenda na juniorskom Europskom atletskom prvenstvu u Slovačkoj, točnije u Banskoj Bistrici. Odey-Jordan je u utrci na 200 metara totalno podbacio, i to - s predumišljajem?

Naime, Jordan je doslovce izletio iz startnog bloka i u prvih 120-ak metara utrke ostvario zavidnu prednost pred ostatkom konkurencije. No, negdje sredinom ravnine počeo je značajno usporavati, što su njegovi suparnici itekako iskoristili. 

Svi iza njega vidjeli su da usporava, da li zbog toga što je mislio da je ciljna crta bliže ili jer je samo htio pokazati nadmoć nad suparništvom, pa ga je velika većina i prestigla do kraja utrke. Odey-Jordan je tako završio tek na četvrtom mjestu s vremenom 22.12 u kvalifikacijskoj skupini. Bio je najveći favorit za europsko zlato na juniorskom prvenstvu kontinenta, no zbog tog što je učinio nije prošao niti kvalifikacije.

- Sve je u redu. Je, moja je krivica, ne mogu biti ljut ni na koga osim na sebe. Tako je kako je. Bilo je dobro. Nije moja najbrža utrka, ali bilo je dobro. Naravno, mogao sam ići ispod 21 sekunde, ali dobro je i ovako - rekao je Britanac nakon utrke.

Komentara 1

Avatar Podanak
Podanak
01:13 21.07.2024.

Tko god je napisao ovaj komentar, ne razumije atletiku, a ni puno toga drugoga. Nitko tu nikoga nije htio poniziti. Dečko je neiskusan, šesnaestogodišnjak, dijete, naivno je usporio. Otkud taj glupav komentar da je nekoga htio poniziti? Prestrašni su ti komentari priučenih novinara. Užas! I dajte skinite se Englezima s kolca, zamorni ste sa svojim predrasudama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije