NAVIJANJE U OSIJEKU

Vlada RH pozvala građane da ustaškim pozdravom ne narušavaju ugled domovine

Hrvatska nogometna reprezentacija
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
24.03.2016.
u 18:16

'U suvremenom svijetu kada pojedinci koriste različitosti za novu platformu razdora koja svoj vrhunac doseže u posljednjim tragičnim događajima u Bruxellesu, tolerancija i zajedništvo snažnije nego ikad dobivaju svoj puni smisao.'

Nakon neprimjerenog skandiranja "Za dom, spremni" od jednog dijela navijača za vrijeme utakmice Hrvatska – Izrael, priopćenjem se oglasila hrvatska Vlada osudivši govor mržnje i vrijeđanje te isticanje simbola i slogana totalitarističkih režima na sportskim borilištima.

Vlada RH u svom je priopćenju pozvala sve građane da poštuju dosegnute demokratske vrijednosti i da svojim primjerom ne narušavaju ugled nas samih i naše domovine.

"U suvremenom svijetu kada pojedinci koriste različitosti za novu platformu razdora koja svoj vrhunac doseže u posljednjim tragičnim događajima u Bruxellesu, tolerancija i zajedništvo snažnije nego ikad dobivaju svoj puni smisao. 

U tom kontekstu osuđujemo svaki pokušaj degradacije dosegnutih demokratskih vrijednosti, govor mržnje i vrijeđanje. Vlada Republike Hrvatske osuđuje isticanje simbola i slogana totalitarističkih režima na sportskim borilištima kao neprihvatljivu i nepoželjnu pojavu. U fragmentiranoj slici današnjice pozivamo na sve civilizacijske vrijednosti i standarde i osuđujemo svaki čin i sve oblike izražavanja koji promiču ili potiču govor mržnje i nesnošljivost.

Stoga još jednom pozivamo sve građane da poštuju dosegnute demokratske vrijednosti i da svojim primjerom ne narušavaju ugled nas samih i naše domovine', stoji u priopćenju.

>> 'Osijekom se orio ustaški pozdrav, a nitko od odgovornih nije reagirao!'

Komentara 48

MO
morituriite
19:29 24.03.2016.

Dakle, poruka hdz-ovoj i MOST-ovoj Vladi...uzalud vam sotoniziranje 'za dom spremni'. Ako nisu uspjeli prošli jugosloveni na vlasti zajedno sa svim medijskim slugama, nećete uspjeti ni vi. Pitajte Vukovarce zašto.

Avatar NeNormalan
NeNormalan
18:40 24.03.2016.

To je stari Hrvatski pozdrav koji su u jednom kratkom razdoblju koristile Ustaše, ali to nije razlog da ga se proglašava ustaškim. Sve to je isforsirano od srba i komunista nebi li se na bilo koji način ocrnila naša domovina.

MA
matildica
18:25 24.03.2016.

ozakonite pozdrav i nečete više slušati večina tvrdi kako to nije ustaški pozdrav i ja mislim isto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije