KONFERENCIJSKA LIGA

Vlašić protiv Seville, Barišić protiv Crvene zvezde

UEFA Europska liga, West Ham - GNK Dinamo
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
26.02.2022.
u 19:25

Izvučeni su parovi osmine finala Uefinih klupskih natjecanja, Europske lige i Konferencijske lige, koja će se igrati u ožujku. Lovro Majer i njegov Rennes nisu imali sreće u ždrijebu Konferencijske lige, igraju protiv engleskog Leicestera

Nakon prve runde utakmica u nokaut fazama Uefa je u petak održala dva ždrijeba za osmine finala svojih klupskih natjecanja, Europske lige i Konferencijske lige, a prvi susreti na rasporedu su 10. ožujka, dok se uzvrati igraju 17. ožujka.

Sevilla, najuspješniji klub Europske lige koji je u četvrtak teškom mukom izbacio Dinamo u play-offu (3:2), u osmini finala igrat će protiv West Hama, u kojem igra hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić. Zanimljivo, Dinamo je slavio s 1:0 protiv i jedne i druge momčadi tijekom ove sezone u istom natjecanju, a i Sevilla i West Ham u glavnoj su grupi favorita za trofej, za koji će se u finalu igrati baš u Sevilli, a ta je utakmica na rasporedu 18. svibnja.

Finalni susret ganja još jedan klub iz tog grada, Betis, koji sanja gradski derbi u domaćoj završnici Europske lige. Oni će u osmini finala ići na Eintracht iz Frankfurta, čije boje brani još jedan "vatreni", Kristijan Jakić. Kad smo već kod hrvatskih nogometaša, Borna Barišić sa svojim će Rangersima nakon šokantnog prolaska protiv Borussije Dortmund (ukupnih 6:4) igrati protiv Crvene zvezde. U natjecanju su još i Joško Gvardiol, čiji će Leipzig igrati protiv Spartaka iz Moskve kod kojeg neće gostovati u Rusiji, nego na neutralnom terenu, te Mario Pašalić, čija će Atalanta igrati protiv Bayera iz Leverkusena. Barcelona kao jedan od favorita ne bi u teoriji trebala imati težak posao protiv Galatasaraya, a preostala dva izvučena para čine portugalsko-francuski dvoboji, Porto protiv Lyona te Braga protiv Monaca.

U osmini finala Konferencijske lige Hrvatsku će predstavljati tri nogometaša: Lovro Majer, čiji je Rennes dobio jako težak ždrijeb i morat će ići na jednog od favorita, engleski Leicester, Duje Ćaleta-Car čiji će Marseille igrati protiv Basela, te Antonio Mirko Čolak, čiji PAOK ide na Gent. Finale će se igrati u Tirani 25. svibnja, a preostale parove čine Partizan i Feyenoord, PSV i Kopenhagen, Bodo i AZ, Vitesse i Roma te praška Slavija i LASK. 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije