Predsjednik HNS-a o neredima u Italiji

Vlatko Marković: Talijani bi pjevali da se to nama desi

03.02.2007.
u 19:42

Talijanska nogometna tragedija, ubojstvo policajca i neviđeni neredi dodatno su otežali poziciju Italije u borbi za dobivanje Europskog prvenstva 2012. godine. U Hrvatskom nogometnom savezu, protukandidatu Italije, ne slave zbog događanja na čizmi.

Ne želim se miješati
 Nisam ni s kim razgovarao, niti sam kontaktirao Uefu zbog toga, jednostavno ne želimo se miješati u njihove probleme, a još manje stavljati im sol na ranu  govorio je predsjednik HNS-a Vlatko Marković.

No, jasno je da Talijanima novi incident zatvara vrata Eura 2012.
 Teško je sad reći kako će sve završiti. Za sve nas u nogometu to što se događa u zemlji svjetskih prvaka je tragedija. Ali, nisu njihovi problemi od jučer. Nemaju ni predsjednika Saveza, nemaju ljudi u Savezu, nemaju ništa!

Što kažu naši kolege u kandidaturi, Mađari?
 I kod njih vlada nevjerica. Ali, svjesni smo da bi Talijani pjevali da se takvo što nama dogodilo, da smo u njihovoj situaciji. Ali, ja ne želim slaviti nečiju nesreću, tako sam odgojen. Naše je da se u sljedeća dva mjeseca dobro spremimo i napravimo sve da Euro 2012. dobijemo. Ma, iz moralnih razloga Uefa EP ne može dati Italiji, i to ne samo zbog posljednjih događaja. Imaju velikih problema odavno! Kao i ukrajinsko-poljska kandidatura. No, moramo ostati mirni i moralni, dobro se predstaviti.

Moramo biti oprezni
Imali smo i mi problema s navijačima, bojite li se da bi se nama mogao dogoditi kakav veći incident?
 Ne vjerujem da se takvo što kod nas može dogoditi. A siguran sam da će se na organizacijama utakmica u cijeloj Europi nakon ovih događaja malo drukčije postupati, svi će biti oprezni, pa tako sigurno i mi  zaključio je Vlatko Marković.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije