Stigli u Osijek

Vogts: Hrvatska je na razini Italije; Vratar Azera: Došli smo po pobjedu!

Azerbajdžan
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/4
12.10.2014.
u 14:51

- Radimo greške koje ne smijemo raditi. Govorim istu stvar već sedam godina – ne smije nam se događati da u završnici utakmice izgubimo koncentraciju!

Šest i pol sati, četiri i pol sata dulje nego što je planirano, trajao je put reprezentacije Azerbejdžana iz Palerma u Osijek. Manjak sna za izbornika Azera Bertija Vogtsa, međutim, nije bio problem. Kada je sklopio oči ionako nisu dolazile slike slavlja protiv Hrvatske.

- Svatko sanja da od nemogućeg napravi moguće, ali ja nisam jedan od tih. Ja nisam sanjar. Ne mogu najavljivati da ćemo pobijediti. Želim da odigramo dobru utakmicu, da se pokažemo u najboljem svjetlu, a ako iz toga bude došao i dobar rezultat, nitko neće biti sretniji od mene – kazao je 68-godišnji Nijemac koji je na klupi Azera od travnja 2008.

Crne rupe u igri Azerbejdžanaca koštale su ih puno već na startu kvalifikacija. Bez bodova u utakmici protiv Bugara ostali su u 87., a protiv Talijana u 82. minuti.

- Radimo greške koje ne smijemo raditi. Govorim istu stvar već sedam godina – ne smije nam se događati da u završnici utakmice izgubimo koncentraciju! Problem je u organizaciji igre, ali i iskustvu kojeg, očito, nemamo.

Za reprezentaciju Hrvatske Vogts sipa samo komplimente.

- Riječ je o reprezentaciji na razini na kojoj je i Italija. Utakmica će biti iznimno teška jer moji igrači nisu navikli igrati protiv dva tako kvalitetna protivnika u kratkom vremenu. Za razliku od Hrvata koji imaju igrače u najvećim europskim klubovima, moji nogometaši nisu naviknuti igrati utakmice u ritmu srijeda – subota i to je naš najveći hendikep. Drugi je problem što u našim najjačim klubovima imamo samo po tri-četiri domaća igrača, sve ostalo su stranci, a ja reprezentaciju ne mogu nakrcati Brazilcima. 

U posljednjem okršaju sa Hrvatskom, u četvrtfinalu SP-a 1998., Vogts je vodeći Njemačku teško stradao, no o toj utakmici ne razmišlja.

- Zaboravljate da sam 1996. pobijedio na Euru, a tada je Njemačka postala europski prvak.

Azerbejdžanski mediji "krivcem" za poraz od Talijana u Palermu proglasili su vratara Aghayeva. A on se morao opravdavati zbog svojih loših reakcija kod oba Chiellinijeva pogotka.

- Događaju se pogreške, ali to je nogomet. Bit ću spreman za Hrvatsku – kazao je 28-godišnji vratar iza kojeg je 51 nastup za nacionalnu selekciju.

U Italiji su ostali nadomak čuda, vjeruju da će im se to vratiti u Gradskom vrtu.

- Došli smo pobijediti. Ako budemo dali sve od sebe tko zna kako se utakmica može završiti. Iako bit će teško jer ovo nam je već druga utakmica protiv jakih protivnika u četiri dana, a u međuvremenu smo odradili tek jedan trening – zaključio je prvi vratar Azera.

>>Ovisnost o Luki, kriza Mandže: 276 minuta bez službenoga gola

>>Kovaču se nema što prigovoriti, najmanje to što je povrijeđena nečija taština

Komentara 4

DE
derin
17:22 12.10.2014.

O kojoj veličanstvenoj pobjedi vi novinari pričate, dobili smo reprezentaciju koja je dvije, tri klase ispod nas, i to ne bi da nisu sami sebi dali gol. Ponajbolji igrači nam odlaze iz reprezentacije, guraju se prosječni mamićevi igrači iz hnl, izuzetak kramarić, toliko je dobrih igrača otišlo ili uništava ih se da se već momčad može složiti: schindefeld, vukojević, vrdoljak, badelj, kranjčar, iličević, jelavić, n. kalinić, eduardo, a svi igraju u jakim klubovima., više ne igraju najbolji, sad igraju PODOBNI.

Avatar Josip_Šimić
Josip_Šimić
20:19 12.10.2014.

Vogts: Hrvatska je na razini balkanske Italije; Vratar Azera: Došli smo po pobjedu makar smo slični po duši, kulturi i navikama!

GA
Gambit
17:51 12.10.2014.

Vogts je dobro zborio sve do priče o '96. Zar im nije sudac pomogao na toj utakmici?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije