Ždrijeb za rukometni EP

Vori: Francuska nam je velika ljubav i ne možemo je izbjeći

'30.01.2010., Bec, Austrija - Rukometna utakmica Europskog prvenstva, polufinalni susret izmedju Hrvatske i Poljske. Denis Buntic, Igor Vori, Blazenko Lackovic, Marko Kopljar. Photo: Igor Kralj/PIXSEL
'Igor Kralj/PIXSELL'
15.06.2011.
u 19:42

Prvu utakmicu igramo s Islandom, 16. siječnja, a potom slijede utakmice sa Slovenijom (18.) i Norveškom (20.)

Rukometaši Hrvatske voljom ždrijeba u Beogradu dobili su suparnike u skupini D na Europskom prvenstvu koje će se početkom sljedeće godine održati u Srbiji. Već se uoči ždrijeba znalo da ćemo igrati u Vršcu, a za suparnike smo dobili Norvešku, Island i Sloveniju.

– Na posljednja dva europska prvenstva bili smo drugi, iza Francuza. Vrijeme je da sada napokon budemo najbolji. Evo, baš gledam tanjur namijenjen pobjedniku i ne bi ga bilo loše podignuti. Naši su mladi igrači stasali i uz pomoć nas starijih možemo do zlata – rekao je Igor Vori, kapetan reprezentacije, koji se jedini od ostalih kapetana (Zorman, Rambo, Vujin) obratio novinarima na hrvatskom, a ne na engleskom jeziku.

– Ha-ha, to sam napravio namjerno – rekao je Vori.

S Norveškom i Islandom smo u posljednje vrijeme puno igrali, uvijek su to bile zahtjevne utakmice, a sa Slovenijom se dugo nismo sreli na velikim natjecanjima. U drugom krugu ćemo ponovo na Francuze.

– To je već velika ljubav između nas i jednostavno ih ne možemo izbjeći – zaključio je Vori.

Slavko Goluža, izbornik Hrvatske, nije bio nezadovoljan ždrijebom.

– Na prvenstvu nema slabih reprezentacija. Sve ih cijenim, ali se nikoga ne bojim. Sa sjevernjacima, Norveškom i Islandom, neće biti lako. Obje reprezentacije igraju čvrsto i brzo. Slovenija je pomladila momčad, no uvijek je motivirana kad igra protiv nas – istaknuo je Goluža.

Ivano Balić trenutačno je na odmoru, i to do kraja srpnja, kada će mu početi pripreme sa zagrebašima.

– Prvi nam je cilj proći skupinu, a drugi prenijeti što više bodova u drugi krug. A ondje nas čekaju Francuska, Španjolska, Mađarska i Rusija. Netko će od njih otpasti, ali svi su neugodni – rekao je Balić.

Komentara 1

GA
Gambit
21:10 16.06.2011.

Mi i dalje vjerujemo u naše momke. Iako su loše igrali u Švedskoj, bili su peti. U Srbiji će puno bolje igrati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije