Oduševio Španjolce

Vratio se najbolji Rakitić: 'Sevilla se nije mogla nositi s njegovom genijalnošću'

Barcelona
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
06.04.2017.
u 15:25

- Spremni smo za utakmicu s Juventusom u četvrtfinalu Lige prvaka - naglašava hrvatski veznjak.

Ivan Rakitić konačno je postigao pravu formu i u posljednjim utakmicama Barcelone igra sve bolje. Nakon uvjerljive pobjede nad Sevillom (3:0) španjolski mediji obasipaju komplimentima igru hrvatskog veznjaka.

A da je Rakitić u najboljem izdanju prepoznali su i Barcini navijači koji su ga na Nou Campu ispratili ovacijama kad je zamijenjen u 80. minuti.

Katalonski Sport piše kako je promjena formacije koji je uveo trener Luis Enrique utjacala na Rakitićev preporod.

- Njegov napredak u posljednjih nekoliko tjedana je konstantan, ali pravi povratak dogodio se u utakmici protiv Seville. Kao nikad ranije pomagao je Sergiju Busquetsu u defenzivi, a s loptom u nogama bio je izrazito opasan. Kreirao je nekoliko sjajnih napada, a sudjelovao je i u akcijama kod golova - hvali ga Sport uz naglasak - "Rakitić se vratio u najboljem izdanju".

Squawka.com navodi kako je Rakitić imao očajan prvi dio sezone pa se govorilo i o njegovu odlasku iz Barcelone, no, u ovoj godini njegova igra se dramatično poboljšala.

- Igra na najvišoj razini, a Sevilla je osjetila teret njegove genijalnosti. Bilo ga je posvuda, bio je aktivan u svim fazama igre. Dokazao je kako će biti prava pokretačka snaga Barcelone u narednom razdoblju. 

Hrvatski veznjak naglasio je kako se odlično osjećao protiv svog bivšeg kluba.

- Osjećao sam se opušteno i snažno. A isto je i na treninzima. Već nekoliko godina igram jako duge sezone u kojima ima mnogo dobrih i loših trenutaka. A trenutačno se osjećam sjajno i pun sam samopouzdanja - kazao je Raketa te najavio sljedeće izazove.

- Spremni smo za utakmicu s Juventusom u četvrtfinalu Lige prvaka, ali ne smijemo zaboraviti da nas prije puta u Italiju čeka još jedna važna utakmica. Ona s Malagom protiv koje očekujemo pobjedu - zaključio je Rakitić koji će zbog kartona propustiti subotnji ogled s Malagom.

>>Rakitić: Nije nam drago što moramo igrati s Juventusom

Komentara 4

DU
Deleted user
18:44 06.04.2017.

"...Vratio se najbolji Rakitić: 'Sevilla se nije mogla nositi s njegovom genijalnošću'..."____A prije dva tjedna ste ga otpisali?!

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
09:43 07.04.2017.

Ma Rakitić je sjajan švajcarski igrač i velika je mrlja na njegovoj karijeri da ne igra za domaču švajcarsku grudu i razveseljava zemljake u Baselu.

BL
Blender
22:33 06.04.2017.

Odvratno!! Kako je igrao za nasu reprenzetaciju, pa ljudi dali ste vi slijepi? Taj covijek po meni nebi vise nikada igrao za nasu zemlju! Svi koji se ne zalazu isto tako!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije