DINAMO Modri sutra gostuju kod Varteksa

Vrdoljak: Rani gol otklonio bi nervozu

25.04.2009.
u 15:03

Ne računamo li smiješnu utakmicu s Croatijom Sesvete, u kojoj bi vjerojatno pobijedila i juniorska momčad plavih, Dinamo je posljednji put postigao pogodak u prvom poluvremenu 15. ožujka protiv Šibenika. Od tada im je najraniji gol priskrbio Bišćan protiv Zadra, u 57. minuti. Dinamovi strijelci šutjeli su u međuvremenu u prvih 45 minuta protiv Osijeka, Cibalije i Intera.

Ivica Vrdoljak danas je upozorio na taj problem.

- Bilo bi lijepo otvoriti utakmicu ranim pogotkom, a tada bi se vidjeli i neki pomaci u igri. Sve bi bilo tečnije i puno bolje. Kad se to ne dogodi, u momčad se uvlači strah i stvara se pritisak - kazao je Dinamov vezist.

Kako objašnjava Dinamove teškoće s probijanjem suparničkih obrana?

- Opet se vraćam na rane pogotke. Stvari postaju teže kako vrijeme odmiče, a zna se da se svi naši suparnici brane s deset igrača. Nije to lako probiti...

Lakše vam je igrati u gostima?

- Lakše je utoliko što su suparnici ambiciozniji pa se može igrati. Ali, ni jedna utakmica u gostima nije lagana.

Opterećuje li vas kada večernju utakmicu dočekujete sa spoznajom da vas je Hajduk pretekao?

- Uopće se ne opterećujemo Hajdukom. Naš su cilj tri boda, bez obzira na to kako oni prošli - zaključio je Vrdoljak, strijelac dvaju pogodaka ovoga proljeća.

Drugu utakmicu zaredom počet će napadački dvojac Mandžukić - Slepička. Do sada su skupa odigrali 199 minuta u kojima je pao samo jedan pogodak, Mandžin protiv Intera.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije