OTVORENO O SVEMU

Vučević: Barcelona je Modrića mogla dobiti za 15 milijuna eura, ali je bila neodlučna

Goran Vučević
Ivo Cagalj/PIXSELL
21.01.2014.
u 08:30

- Dinamo ima pravo raditi što želi. Mi djeci nudimo publiku, ljubav, nudimo sve, a Mamić dođe s kuvertom u kojoj ima svega - kazao je Hajdukov sportski direktor.

Hajduk je otputovao na pripreme u Tursku, uskoro će za momčadi i sportski direktor Goran Vučević. Na njemu je najveća odgovornost aktualnog stanja Hajduka. Traži se unosni transfer, koji će spasiti bijelu blagajnu. Vučević o imenima ne želi, ali o naznakama može govoriti.

- Ušli smo u crveno u nekim razgovorima, to znači da će biti transfera ili ne. Duboko vjerujem da će se nešto dogoditi. Teška je situacija u klubu, prije puta u Tursku razgovarao sam s kapetanima Mariom Maločom i Goranom Jozinovićem. Objasnio sam im da Hajduk može opstati samo u slučaju prodaja. Većini igrača blokirani su računi, zaposlenicima se duguje. Jedan pravi transfer promijenio bi tu situaciju - rekao je Vučević.

Otkrio je da ima dosta upita za Hajdukove igrače. Znaju se imena, nije ih Vučević trebao reći. Prvi je na udaru zainteresiranih Mario Pašalić, najviše upita još ima za Maloču i Kouassija, ali i za Jozinovića, Vršajevića, Sušića, Andrijaševića... Vučević je otkrio bolnu istinu, koja već dugo stanuje u Poljudu.

- Svi igrači su na prodaju, tako je to dok ne prođemo ovo razdoblje. S tim da moramo raditi u apsolutnoj diskreciji, u tišini. Imali smo problem s Lazijem koji se ljutio što je nešto izašlo po tisku (riječ je o interesu za Pašalića, nap.a.). Znam da su to objavili talijanski mediji, ali nema veze - rekao je Vučević.

Barcelona pratila Modrića

Svjestan je sportski direktor da će se ove zime teško odraditi pravi posao.

- Bilo bi lakše na ljeto, mi prodajemo igrače po principu "Hajduk živi vječno". To baš nije realno. Mi igrače cijenimo između 800 tisuća i tri, četiri milijuna eura, a kupovali bi za nula ili za 100 tisuća eura. Razgovarao sam s izbornicima Nikom Kovačem i Safetom Sušićem. Pa, mi u momčadi imamo četiri igrača (Kalinić, Maloča, Vršajević i Sušić), koji kandidiraju za nastup na Svjetskom prvenstvu, a sad ih prodajemo. Prave prodaje se grade dvije-tri godine - kazao je Vučević.

Pa je ispričao priču o Barceloni i Luki Modriću.

- Barcelona je Modrića pratila četiri godine, toliko sam s njima bio na liniji. I tek nakon četiri godine su rekli nešto konkretno. Kad su ga gledali mogli su ga dobiti za 15 milijuna eura, a kad su donijeli odluku da ga žele onda je cijena bila 40 milijuna eura. Nisu bili sigurni, a kad su postali sigurni bilo je kasno. Odgovor je bio da slične igrače imaju u svojoj školi - rekao je Vučević.

Hajdukov aktualni trenutak je da nikoga ne može dovesti. Tudor je zaželio napadača Istre Radonjića, ali ništa od toga.

- I Istra ima neke svoje planove. Dajemo postotak od transfera i Hajduk živi vječno. Pa, dođi - gorko će Vučević.

Ni trener Igor Tudor još nije potpisao novi ugovor. Već dugo se govori o tome, ali za sada ništa.

- S Tudorom smo oko produženja ugovora pričali ja i predsjednik. Problem je što je danas teško bilo s kim razgovarati o financijskom dijelu. Iza Tudora ću stati do iznemoglosti i želim da što dulje budemo zajedno u Hajduku - kaže Vučević.

Kada je stigao u fotelju sportskog direktora na neke spoznaje uhvatio se za glavu. Primjerice, zbog Kiša, koji će negdje na posudbu.

- Nevjerojatan je podatak da je Kiš tu godinu i pol, a ima tako malu minutažu. Morao je igrati. I dalje vjerujem da ima potencijal, ali mora igrati - rekao je Vučević.

Mi nudimo ljubav, a Mamić kuverte

Paralelno s prodajama igrača Vučević radi i na klupskoj organizaciji. Nova skautska služba uskoro će profunkcionirati, stara ekipa u kojoj su Dražen Mužinić i Vilson Džoni vjerojatno će u mirovinu.

- Imat ćemo puno ozbiljniju službu, koju vodi Nenad Pralija. Dolaze svi novi skauti, a novost je da nitko neće biti na plaći već će raditi na učinak - kaže Vučević.

Tko zna, možda to zaustavi Zdravka Mamića u pohodu na Dalmaciju. Dinamo je velikim koracima ušao na "Hajdukov teritorij".

- Dinamo ima pravo raditi što želi. Mi djeci nudimo publiku, ljubav, nudimo sve, a on dođe s kuvertom u kojoj ima svega - kazao je Hajdukov sportski direktor.

Vučević ima svoj specifični način rada, ne želi se baviti Dinamom, zanima ga samo Hajduk, ali tražit će da se Hajduk uključi u HNS.

- O problemima unutar naše nogometne organizacije neću preko medija. Oni su veliki, ali ne želimo puno "lajati na mjesec", to nema smisla. Moramo sjesti za stol, mi smo u podređenom položaju, a to se mora promijeniti - zaključio je Vučević.

>> Jozinović: Dinamo i Rijeka ulažu silan novac, a mi prodajemo mlade igrače

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije