KVALIFIKACIJE ZA SP

Xhaka priznao da je namjerno promašio protiv svoje Albanije

'Granit Xhaka of Switzerland (C) celebrates scoring a goal with team mates Xherdan Shaqiri (L) and Valon Behrami during their World Cup 2014 qualifying soccer match against Slovenia in Ljubljana, Sept
'SRDJAN ZIVULOVIC'
12.09.2012.
u 19:09

Južna Amerika: Argentina jedva do boda kod Perua (1:1), Messi nevidljiv. Falcao briljirao u slavlju Kolumbije

Švicarska je pobjedom nad Albanijom 2:0 u 2. kolu kvalifikacija za SP zasjela na čelo skupine E, a švicarska javnost odahnula – pribojavala se, naime, da petorica igrača podrijetlom iz Albanije neće dati pun doprinos Hitzfeldovoj momčadi.

Za Švicarsku su od početka igrali Shaqiri, Xhaka i Behrami, dok su u nastavku ušli Mehmedi i Džemaili.

Sve je njih raznim predmetima gađalo čak 10.000 albanskih navijača koji su bili na stadionu u Luzernu (kapacitet je 17.000 mjesta).

Priznao na Facebooku

Xhaka i suigrači osjećali su se kao da nastupaju u Tirani, ali to nije smetalo Shaqiriju da postigne prvi gol i dobije epitet izdajnika kod albanskih navijača.

Izdajnik sigurno neće biti Xhaka, koji je u 84. minuti promašio ono što se čini nemogućim. Dok su navijači Švicarske čupali kosu pitajući se zašto nije samo proslijedio loptu iza leđa vratara Albanije za 3:0, dotle je švicarski reprezentativac na Facebooku uredno, doduše indirektno, priznao da je namjerno promašio!

\"Odigrao sam jako težak i emotivan meč, najteži u karijeri. U mnogim trenucima nisam znao što da radim s loptom i kako da postupim. Za neke sam možda izdajnik, no potpuno se osjećam kao Albanac\", napisao je Xhaka.

Čeka se reakcija Hitzfelda

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li zbog njegovih izjava reagirati švicarski izbornik Ottmar Hitzfeld.

Španjolska je u Gruziji tek golom Soldada u 86. minuti slavila 1:0, a igrač furije Sergio Ramos naljutio se zbog defenzivne taktike domaćina.

– Protiv nas svi igraju defenzivno, ali ovo je ipak bilo previše. Uopće nisu imali namjeru prelaziti centar. Ne shvaćam ljude koji na takav način doživljavaju nogomet – rekao je Ramos.

Nogometaši Argentine u 8. su kolu južnoameričkih kvalifikacija odigrali samo 1:1 u gostima kod Perua. Strijelac za gaučose bio je Higuain, a Messi je bio potpuno nevidljiv. S briljantnim je pak igrama nastavio kolumbijski napadač Falcao, koji je zabio jedan gol i predvodio svoju zemlju do gostujuće pobjede protiv Čilea (3:1).

Komentara 8

ZM
zmaj5
20:14 12.09.2012.

@canajisraM Da li si gledao Argentinu danas?. Mislim da je igračima bilo samo da izvuku živu glavu. Ako Gago ima samo potres mozga super je prošao. Kako je krenulo sa kamenovanjem autobusa do kostoloma na utakmici još je sve dobroo prošlo, prema tome nema se šta prigovoriti niti Messiju niti jednom igraču Argentine

OB
-obrisani-
22:52 12.09.2012.

jel ovaj clanak mozda preuzet od srbije..tko je vidjeo taj mec zna da su albanci dali 100% od sebe..gol je postigao nitko drugi no Xherdan Shaqiri, a xhaka je odigrao sjajno, ovaj komentar u facebook je doista iskren i nijeje u suprotnosti sa zalaganjem igraca za schwitzarsku reprezentaciju svizarci su zadovoljni prezadovolnji....no , onaj koji je ovakvu sumnjiu izrazio i prepisao text sigurno ne zeli dobro ovim sjajnim mladicima a ni albancima

CA
canajisraM
19:28 12.09.2012.

Upravo je nevjerovatno kako lose Messi igra za Argentinu. Izgleda da njihov izbornik nije sposoban posliziti repku na nacin gdje bi Messijeve kvalitete dosle do izrazaja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije