Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna

Za 2 tjedna Dinamo će izgledati potpuno drukčije. Bišćan je imao informacije da odlaze glavni igrači

Pula: Utakmica 2. kola HNL-a između NK Istra 1961 i GNK Dinamo
Nel Pavletic/PIXSELL
14.08.2023.
u 07:00

Bišćan se i sam nasmijao kad je rekao kako trener uvijek želi bar dva nova igrača. Tako je zapravo citirao pokojnog Otta Barića, trenera i izbornika s kojim baš nije bio na istoj valnoj dužini, ali Bišćan je znao da iskusni Barić zna što govori.

Ubrzo nakon okončanja prošle uspješne sezone, koju je Igor Bišćan u završnim kolima mirno priveo kraju s naslovom prvaka, ali i tijekom priprema za novu sezonu, trener Dinama poslao je jasnu poruku. Rekao je da mu treba četiri, pet pa i šest novih igrača u svlačionici. Bišćan je vrlo pametan i u suradnji s Darijem Šimićem imao je informacije koje su govorile da će dobar dio važnih igrača otići i da im mora naći zamjene, ali i da svlačionici uvijek treba “svježa krv”.

Počeli su stizati novi igrači

Bišćan se i sam nasmijao kad je rekao kako trener uvijek želi bar dva nova igrača. Tako je zapravo citirao pokojnog Otta Barića, trenera i izbornika s kojim baš nije bio na istoj valnoj dužini, ali Bišćan je znao da iskusni Barić zna što govori. No, osim Francuza Bernauera koji je stigao na početak priprema iz druge francuske lige na poziciju stopera, tijekom priprema baš i nije bilo pojačanja i već se počela stvarati panika kod “dobro upućenih” koji su se već sažalijevali nad plavima, proglašavali ovaj prijelazni rok promašenim kao što je bio i zimski.

No, malo-pomalo počeli su stizati novi igrači, Mihajličenko iz Šahtara, povremeni ukrajinski reprezentativac, pa Japanac Kaneko, već je neko vrijeme u Zagrebu Alžirac Titraoui, a ozbiljno su se dogovoru o transferu približili Lokomotiva i Dinamo pa bi ovih dana s Kajzerice u Maksimir trebali stići Lukas Kačavenda i Luka Stojković. Dođu li ta dva talentirana mladića, Dinamo je napravio dobar prijelazni rok. Koji još neće završiti, imaju plavi još vremena pronaći i još jednog napadača, za tu poziciju još nije stiglo ni jedno osvježenje.

Bišćan će tako dobiti dovoljno igrača i s njima raditi, no još uvijek mora čekati kraj transfernog roka po raznim zemljama, pa i moguće završne dogovore oko svoja četiri stožerna igrača. Neprestano se sele najbolji – Livaković u Fenerbahçe, Almeriju, Villarreal, Ivanušec u Feyenoord, Josip Šutalo u Ajax, mediji oko Trabzonspora stalno dovode Petkovića. Neće biti iznenađenje ako se ti transferi realiziraju, uostalom jedan od čelnika plavih nedavno nam je rekao kako očekuje odlazak bar trojice od tog pokera asova i taj se dan bliži.

VEZANI ČLANCI:

Očito je da ćemo na jesen gledati novi, drukčiji Dinamo. U ovom trenutku bilo bi pretenciozno reći hoće li biti jednako dobar kao što je bio u proteklim sezonama. Već za nekoliko dana dva ili tri od četiri spomenuta igrača otići će, do kraja prijelaznog roka možda i sva četiri i Bišćan će morati usred sezone, u najvažnijem dijelu sezone za plave, graditi taj novi Dinamo. Objektivno, ne treba očekivati da će svi novi igrač odmah igrati na istoj razini kao igrači koji će otići i koji su se sezonama uigravali i znali se “u trepavicu”, imali su svoje automatizme na koje se prinove tek trebaju prilagoditi, usvojiti ih i onda dokazati da su s pravom došli u Dinamo.

Bišćanu neće biti lako sve uskladiti

Za sve to Bišćanu treba vremena, a Bišćan zna da u Dinamu jedino čega nema je – vrijeme. Dinamo treba rezultat sad i odmah i zato treneru plavih neće biti lako. U gustom rasporedu utakmica koji slijede razvojnih će treninga biti jako malo ili nimalo, a tražit će se igra i rezultat. Budući da Bišćanu neće biti lako sve to uskladiti i posložiti, treba mu vjerovati, ne bacati se na njega tražeći “krv” nakon jedne lošije partije ili mršavijeg rezultata.

VEZANI ČLANCI:

Na Bišćanovu nesreću dogodili su se i ti neredi u Ateni koji su mu još otežali život. Ne možemo ni zamisliti kakav pakao plave čeka na tom uzvratnom susretu. Zato je sad sve u Maksimiru usmjereno na domaću utakmicu s AEK-om ne bi li se tu napravila nekakva zaliha za subotnju utakmicu u Ateni, zato u utorak plavima treba velika pomoć u toj sada doista ključnoj utakmici. 

Komentara 15

OK
okolokere
09:56 14.08.2023.

Dinamo ćeka sudbina Cibone, Mladosti, Medveščaka, R.K.Zagreb i kompletnog zagrebačkog sporta. Tko to ne vidi slijep je kraj zdravih očiju. Zagreb je grad u bukvalnom nazadovanju i provincijalizaciji. Vođen od nesposobnih ljudi koji niti znaju niti imaju viziju ili energiju za bilo što osim prosjećnosti. To je stvarnost koju najveći dio stanovništva prihvaća.

ZO
zoranos
10:08 14.08.2023.

Jako opasna situacija, jer mijenja se format LP i tu se jednostavno mora sada upasti! Od pojačanja Ukrajinac nije pokazap da je bolji od Bočkaja ili Štefulja, a navodno ima i neki problem sa koljenom (ne znam jel istina). Kaneko bi mogao biti dobar, a Francuz je promašaj. Ova dvojica iz Lokomotive MORAJU biti kupljeni - tu nema pregovora i kokošarenja oko pola milijuna! Ono što me brine je golman! Biščan nije dao priliku Nevistiću čak niti na kraju prošlog prvenstva kad je sve bilo gotovo - i što sada??? Tko će braniti? Bilo bi idealno da kupe Labrovića iz Rijeke koji je trenutno na razini Livakovića, a mlađi je nekih 5 godina - ali što onda sa Nevistićem kojega su masno platili i uništili? I sve to u jeku sezone kada se puno toga odlučuje!

EJ
ejStef
08:49 14.08.2023.

Bišćan je već na početku imao 2 ozbiljna kiksa koja idu njemu na dušu. Prvo ga je Leko nadmudrio u 1. kolu, a onda je protiv Gorice nadmudrio sam sebe. Obje utakmice su baš trenerska greška, normalno je da su navijači zabrinuti i ne baš previše optimistični pred AEK... U svemu tome novo-stara uprava i Šimić su podbacili, jer nije bitno samo koga se dovede, već i kada. Nije dovedeno niti jedno pojačanje, a očito će biti rupa u igri kada će se uigravati nova postava u jako bitnim utakmicama... Kako se sada čini, prema dosadašnjim prezentacijama, jako teško će se dohvatiti LP ili EL, a i osvajanje prvenstva je upitno. Bišćan se mora uozbiljiti i malo mudrije sve skupa posložiti. Ne gurati igrače na pozicije gdje ne igraju dobro, ne forsirati nove igrače pod svaku cijenu... A uprava i Šimić? Možda se smiluju i dovedu neko pojačanje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije