HAJDUK Ode li najbolji strijelac u Valenciju, u Poljud bi mogli doći Vručina, Zec i Sivonjić

Za Kalinića stižu tri špice

kale-txt.jpg
import
23.10.2008.
u 17:46

Nitko u Hajduku ne želi javno razgovarati o mogućim pojačanjima. No, nije dvojbeno da vodstvo bijelih na čelu s predsjednikom Matom Perošem intezivno radi na tome da bijeli u zimskoj stanci dobiju trojicu-četvoricu igrača. A to je ponajprije povezano s prodajom Nikole Kalinića u Valenciju. Španjolci sada nude 7 milijuna eura, Hajduk traži tri milijuna više.

Rasplet s Kalinićem
No, u idućih nekoliko dana Hajduk će se opametiti, shvatiti da za Kalinića ne može dobiti traženih 10 milijuna eura, a ako svog prvog strijelca ne proda na zimu, izgledno je da će na ljeto ta cijena biti niža. Kalinić će tada ući u zadnju godinu ugovora, timu koji se brine o njemu tada se neće žuriti. A to će vrlo brzo shvatiti i u Hajduku, malo će spustiti cijenu, Valencia će malo povisiti ponudu i poljudska blagajna bit će punija za 8,5 milijuna eura.

Za puno manje novca bijeli, kao zamjenu za Kalinića, namjeravaju dovesti barem trojicu napadača.

Prvi izbor je napadač Slavena Belupa Bojan Vručina. U Koprivnici polude kada se spomene da bi Vručina mogao u Hajduk, ali njihov napadač želi doći u Poljud, to nije sporno. Jedina stvar o kojoj će se pregovarati je cijena.

Nema bacanja novca
- Nećemo se razbacivati novcem - jasno je poručio predsjednik Hajduka Mate Peroš.

Zec, Sivonjić, Primorac
Osim Vručine, kao potencijalne prinove bijelih spominju se Ermin Zec iz Šibenika, te Ilija Sivonjić iz Intera. Usto, u poljudskim krugovima spominje se i ime Karla Primorca iz Osijeka.

Kao na sigurnog u zimskom prijelaznom roku u Hajduku računaju na Hrvoja Vejića, ali s njim treba obaviti još koji krug pregovora. Vejić priželjkuje unosnu ponudu iz nekog od brojnih moskovskih klubova, no na kraju priče ipak će se preseliti u Hajduk, u kojem bi mogao zaključiti karijeru. Baš kao i Ivica Križanac. Premda smo ga stavili u idealnu Hajdukovu momčad za drugi dio sezone, teško je vjerovati da bi Križanac u Hajduk mogao doći prije ljeta.

Osim napadača i središnjih stopera, Hajduk traga i za lijevim bočnim u zadnjoj liniji. Strinić ipak nije kapacitet koji bi mogao igrati u šampionskoj momčadi. Tržište baš i ne nudi nešto posebno i možda lijevi bok na kraju ostane na Striniću. A desni bok na proljeće trebao bi zauzeti Marijan Buljat od kojeg u Hajduku očekuju da napokon dođe u pravu formu i pokaže zbog čega je kupljen.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije