NAPADAČI RADE POSAO

Zabili Mandžukić i Jelavić, a Petrić skrivio pogodak i dobio ovacije

Mario Mandžukić (1)
Foto: Reuters
1/6
25.08.2012.
u 16:50

U utakmici Manchestera Uniteda i Fulhama na Old Traffordu poseban gost na tribinama je Usain Bolt

Hrvatski topovi i ovaj vikend odjekuju Europom. Münchenski je Bayern novu sezonu njemačke Bundeslige otvorio gostujućom pobjedom nad novakom Greutherom iz Fürtha (3:0), a Mario Mandžukić - pogotkom. Za one koji vole povlačiti usporedbe, Mandži jeza nogom pošlo isto što i Ivici Oliću prije tri godine. Ola je također bio strijelac u svom prvenstvenom debiju za Bayern, u utakmici s Hoffenheimom (1:1).

Mandža umjesto Gomeza

Mandžukić je zaigrao je u vrhu napada, na mjestu koje inače okupira trenutačno ozlijeđeni Mario Gomez, a pogodak je postigao glavom u 59. minuti. Nizozemac Robben sjurio se u kazneni prostor, pucao, a vratar domaćih Grün samo malo skrenuo loptu, taman na glavu natrčalog Mandžukića koji nije imao težak zadatak poslati loptu u praznu mrežu. Bio je to Mandžukićev četvrti pogodak u tri službene utakmice za bavarski klub ove sezone! Što je još zanimljivije, hrvatski je topnik zabio u svom debiju u Superkupu, u debiju u Kupu (2 gola), a sad i u prvenstvenom debiju! U igri je bio do 81. minute, kad ga je zamijenio Pizarro, a dodajmo da su preostala dva pogotka za Bavarce postigli Müller i Robben.

Od preostalih Hrvata u Bundesligi „u opticaju“ je bio i Ivo Iličević, ali mladi hrvatski reprezentativac nije ušao u igru u domaćem porazu od Nürnberga (0:1). Ostali rezultati 1. kola Bundeslige: Borussia (M) – Hoffenheim 2:1, Freiburg – Mainz 1:1, Augsburg – Fortuna (D) 0:2.

Nije ni Nikica Jelavić htio dopustiti da navijači Evertona previše čekaju na njegov prvijenac u novoj sezoni. U gostujućoj pobjedi nad Aston Villom (3:1), u drugom kolu engleske Premijerne lige, hrvatski je reprezentativac bio strijelac za 3:0 u 43. minuti utakmice, kad je s 5-6 metara u mrežu pospremio proigravanje s lijeve strane Bainesa. Jelavić je tako nastavio s odličnim partijama s kraja prošle sezone u dresu Evertona, jer mu je ovo bio osmi pogodak u isto toliko utakmica u Premijernoj ligi. Osim pogotka, naš je igrač zaslužan i za isključenje Clarka u 57. minuti, koji ga je morao rušiti jer bi inače išao sam na vratara Aston Ville Givena. Stoga i ne čudi što je dobio ovacije kad je u 87. izlazio iz igre.

Petrić sjajan, Rooney se ozlijedio

A ovacije je po izlasku iz igre u 73. minuti dobio i Mladen Petrić za svoj nastup protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu. Unatoč porazu njegova Fulhama (2:3), povratnik u A-vrstu odigrao je još jednu odličnu utakmicu. Iako se nije upisao u strijelce, zaslužan je za autogol Unitedova stopera Vidića u 65. minuti. Imao je Petrić jednu sjajnu šansu, ali mu je udarac s pet metara obranio De Gea, a činjenica da je Španjolac bio igrač utakmice dovoljno govori što je sve Fulham „fulao“ na Old Traffordu. Za crvene vragove su Van Persie i Kagawa, ljetošnja pojačanja, postigli svoje prvijence, a Rooney je morao biti iznesen u sudačkoj nadoknadi nakon što ga je Rodallega nehotice zahvatio kopačkom i napravio mu duboku posjekotinu na nozi. Bilo je dosta krvi i izgledalo je poprilično strašno. Sva ta uzbuđenja na travnjaku pratio je i Usain Bolt, nedavni olimpijski pobjednik na 100, 200 i 4x100 metara koji je prije utakmice sa svojim medaljama paradirao travnjakom Old Trafforda.

Ostali rezultati: Swansea – West Ham 3:0, Norwich – QPR 1:1, Southampton – Wigan 0:2, Sunderland – Reading (odgođeno zbog kiše), Tottenham – WBA 1:1.

Komentara 4

Avatar Vrijeme
Vrijeme
18:25 25.08.2012.

Bravo decki,...samo tako nastavite i biti ce repka deluxe.

DV
djon vejn
18:56 25.08.2012.

bitno je da su svi sudjelovali u golovima...

SE
serđo
19:50 25.08.2012.

mamiću kupi gomeza. tamo ga se više nitko ne sjeća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije