Zadar - Šibenik 2:2 - Bodom zadovoljniji domaćini

nog-zd-txt.jpg
Foto: Dino Stanin
05.08.2007.
u 17:28

ZADAR - U dalmatinskom srazu, u obostranoj slaboj igri, nogometaši Zadra i Šibenika odigrali su neodlučeno (2:2). Ipak, bliži pobjedi bili su gosti koji su do 81. minute bili  bolji i imali sigurno vodstvo od 2:0.

No, u posljednjih 10-ak min Šibenčanima je pala koncentracija, a to su iskoristili Zadrani koji su, unatoč slaboj igri,  uspjeli postići dva pogotka i tako doći do boda, prije svega zahvaljujući solo akciji Želimira Terkeša.

Nisu se snašli
Sve do 81. minute gosti su imali više od igre nekoliko 100-postotnih prigoda ali, na njihovu žalost napadači se nisu snašli.  
- Unatoč osvojenom bodu, nisam zadovoljan igrom svoje momčadi. Ali, s obzirom kako se kretao rezultat i kako se odvijala igra, bodom moramo biti zadovoljniji mi. Smatram neodlučan rezultat poraz jer malo se puta u životu na ovakav način uspije vratiti iz ponora.

Nisam zadovoljan kako su se igrači postavili, jer ako sa Šibenikom ne možemo biti “al pari”, onda smo očito u velikim problemima. Do subote i utakmice s Interom neke stvari moramo posložiti - rekao je trener Zadra Dalibor Zebić.  

Neiskorištene šanse
Trener Šibenika Ivica Kalinić:
- Bod osvojen u gostima uvijek je dobar, ali prema igri koju smo pokazali u Stanovima, trebali smo uzeti sva tri. Na žalost, neshvatljivo mi je zašto su se moji igrači nakon vodstva 2:0 povukli. Nisam pametan, i u takvoj igri imali smo 4-5 čistih kontri i dvije 100-postotne prigode koje nismo iskoristili.

Tako vam je to u nogometu, kada ne date, onda vam se ovako vrati u posljednjoj minuti. Žao mi je što nismo ostvarili pobjedu, poglavito što smo fantastično ušli i otvorili utakmicu.  


Zadar - Šibenik 2:2

ZADAR - Stadion u Stanovima. Gledatelja 4.000. Vrijeme sparno. Sudac Pristovnik (Zagreb) 7.
Igrač utakmice Želimir Terkeš

Strijelci
0-1 Batkoski (50, autogol), 0-2 Zec (70, Gabriel), 1-2 Terkeš (82), 2-2 Terkeš (90)

Zadar
Subašić
Batkoski
Rožić
Bilader
(od 56. Milin)
Balašković
Parmaković
Štefančić
Tomasov
(od 66. Surać)
Župan
Terkeš
Ćustić
(od 56. Mitrović)

Šibenik
Matas
Milanović
Rajić
Bonacin
Lapić
Roglić
(od 68. Đira)
Bulat
Grizelj
(od 86. Kulušić)
Vitaić
Gabrijel
Jambrušić
(od 46. Zec)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije