Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
susjedi uvjereni u uspjeh

Zahovič: Slovenija prolazi skupinu!

Fabio Capello
Reuters
07.06.2010.
u 16:37

Proslavljeni nogometaš uvjeren da Slovenci prolaze u drugi krug Svjetskog prvenstva.

U skupini C apsolutni je favorit Engleska i bilo bi pravo čudo da ne izbori prolazak u osminu finala. A za drugo mjesto veliku će borbu voditi SAD, Slovenija i Alžir. Naše susjede već je uhvatila euforija, javnost prati svaki korak izabranika Matjaža Keka.

– Euforija traje već nekoliko mjeseci, nije prestala od kada smo izbacili Ruse – opisuje slavni slovenski nogometaš Zlatko Zahovič te dodaje:

– Uvjeren sam da bez problema prolazimo skupinu. Ždrijeb nam je kao da smo ga sami slagali.

Kao najveću vrlinu slovenske reprezentacije Zahovič ističe disciplinu u igri te koheziju na terenu i izvan njega. Izvrstan momčadski duh stručnjaci pripisuju tome što Slovenci nemaju velike zvijezde.

– Tako je, ispada da je Keku mnogo lakše nego Dungi i Maradoni koji su morali otpisati neke zvijezde. Makar, uvjeren sam da bi i Kek rado imao takve probleme – smije se Zahovič.

Slovenci se ne boje ni Engleza, iako oni imaju više nogometaša (4,2 milijuna) nego Slovenija stanovnika (manje od 2 milijuna).

– Engleska ima uzak krug kvalitetnih igrača, njih 14-15, a ostali ne bi imali mjesta u našoj reprezentaciji. Zato će Capello imati velikih problema ako mu se netko od stožernih igrača ozlijedi – smatra Zahovič.

Najjačim adutom Engleske Zahovič smatra talijanskog trenera Fabija Capella:

– Ima pomalo diktatorske metode, no samo takav trener može 45 dana na okupu držati razmažene engleske nogometaše.

Capello, za razliku od Keka, neće dopustiti da mu se igrači tijekom SP-a druže s ljepšim polovicama.

– Englezi su ionako stalno na rubu nekog incidenta, još bi im samo žene trebale. No, da je Capello trener Slovenije, uvjeren sam da ne bi branio druženje sa ženama – objašnjava Zahovič.

I slovenski navijači (u JAR ih stiže 10.000) vjeruju u svoje nogometaše, dok izbornika Keka obožavaju. Zato je u Sloveniji trenutačno najpopularniji pozdrav: "Bok, Kek si?"

Komentara 11

OB
-obrisani-
18:02 07.06.2010.

eto vidite ako slovenci izbace amerikance moci ce se faliti da su pobrkali racune i Rusima i Amerikancima! Bilo bi dobro da se Slovenija i Srbija nadju negde u fazi ispadanja. Mislim da bi to bila utakmica za povijest i nadam se da bi Alpski Srbili slavili :)

MI
mixer
17:10 07.06.2010.

pa nema sanse da prodju skupinu Engleska ce poslati B momcad protiv njih na igraliste, SAD ce ih doslovce pretrcati a Algir jednostavno zbog ponosa mora imati barem jednu pobjedu a te je protiv Slovenije. Slovenije: 0 bodova a gol-razlika: 1-9

AK
akonkagva
17:57 07.06.2010.

buahahahahahaahah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije