TRENER PLAVIH

Zaslužuje li Bjelica da suci na njemu jačaju autoritet? Kažnjen je zbog prigovora na očiti propust

Varaždin: NK Varaždin i GNK Dinamo u utakmici  9. kola Prve HNL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
07.10.2024.
u 14:52

Duje Strukan iz Splita, prema Bjelici nije imao popusta, iako je u kontekstu događanja na travnjaku možda trebao.

U razmaku od samo četiri dana trener Dinama Nenad Bjelica dobio je tri žuta kartona. Prvo je dva žuta kartona, odnosno isključujući crveni dobio u utakmici Lige prvaka protiv Monaca, a onda i žuti karton u nedjelju protiv Varaždina. Sve zbog prigovora sucima. Dva žuta protiv Monaca mogu se opravdati, iako je najbolju rečenicu rekao Tomo Ivković: "Taj sudac za potpuno iste stvari sigurno ne bi isključio Diega Simeonea".

I to je istina, Dinamo je u europskim razmjerima, pogotovo u očima sudaca, malen klub, pa mu se nekada tako i sudi. No, u HNL-u Dinamo sigurno nije malen klub, ali primjer žutog kartona Bjelici u utakmici protiv Varaždina pokazuje da sudac utakmice, Duje Strukan iz Splita, prema Bjelici nije imao popusta, iako je u kontekstu događanja na travnjaku možda trebao. Naime, Bjelica je žuti karton dobio zbog reakcije na to što Strukan nije sudio očiti prekršaj nad Sučićem, nakon kojeg je iz glave Dinamova veznjaka potekla krv.

Strukan, iako je bio svega pet metara udaljen, nije vidio čisti lakat u glavu igrača Varaždina (Sučić je, inače, zaradio četiri šava na glavi te preporuku od 10 dana mirovanja), no Bjelicu i klupu Dinama više je razljutilo to što, unatoč jasnim pravilima da se zaustavlja igra u situaciji kad na travnjaku ostane ležati igrač koji dobije u glavu, sudac propustio zaustaviti igru.

VEZANI ČLANCI:

Uglavnom, od čistog žutog kartona, potencijalno i crvenog za igrača Varaždina, ispalo je to da je žuti karton dobio trener Bjelica. Da je Strukan bio mudriji, ostalo bi sve na usmenom upozorenju, jer prema izvješću delegata, s Bjeličine strane nije bilo prostih riječi upućenih sucu, već se radilo o običnom prigovoru na, kako se pokazalo, vrlo lošu Strukanovu odluku. Možda je splitski sudac trebao biti "pametniji", kao što je bio sudac utakmice Slaven Belupo-Rijeka Mario Zebec.

Naime, Zebec je, iz samo njemu znanih razloga, poništio potpuno regularan gol Slaven Belupa, no nije naknadno kaznio trenera farmaceuta Marija Kovačevića zbog prigovora na tu odluku. Jer, shvatio je da je možda pogriješio, pa je zato i zažmirio na prigovore trenera. Strukan je pak bildao autoritet na Bjelici.

Ključne riječi

Komentara 4

FR
freeshooter
17:11 07.10.2024.

...mora se prijeći na viši nivo upotrebe tehnologije, te bi slijedeći korak, nadogradnja VARa morao ići još u smjeru pravednosti, i poništavanja ovakvih nepravdi... čini mi se da bi challenge iz NBA bila dobra opcija... da svaki trener može jednom u poluvremenu pozvati isti, i da se javno na ekranu pregledava snimak i sporne odluke, i sve bi bilo riješeno... nebi se više samo ovisilo o poštenju sudaca i njihovih navijačkih strasti... i da, ako je Duje dao Bjelici žuti, netko bi trebao njemu dati crveni...

Avatar jogurtaši
jogurtaši
16:27 07.10.2024.

Suci se doista sami diskvalificiraju. Ne svi - ali ovo što se vidjelo na spomenute dvije utakmice je stalnost koja se ponavlja iz kola u kolo s promijenjem akterima i mjestima. Jesu li granice mogućnosti pojedinaca precijenjene ili sve ležu nekim osobnostima ne znam. Kada se donose ovako katastrofalno krive odluke kao u Koprivici ne čudi me da neki pojedinci postavljaju i pitanja koja idu korak dalje od onoga što je bilo vidljivo. Suci sami sebi nedosljednostima čine najgoru moguću "uslugu"!

NI
nitram
16:57 07.10.2024.

odakle je taj duje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije