Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo predavanje

Zašto djeca sve teže uče i koliki je značaj fizičke aktivnosti za razvoj djeteta

19.10.2023.
u 10:09

Dr. Rajović će se na seminarima u Varaždinu, Osijeku i Zagrebu fokusirati upravo na ove izazove i pokazati kako koristiti najnovija saznanja iz neurofiziologije za rad s djecom kod kuće, u vrtiću ili u školi.

Doktor Ranko Rajović stiže u Varaždin (25.10.), Osijek (26.10.) i Zagreb (7.11.) kako bi podijelio ključne spoznaje na temu „Zašto djeca sve teže uče? Značaj fizičke aktivnosti za razvoj djeteta“.

Pritom će na jednostavan i razumljiv način objasniti zašto je važna rana stimulacija u cilju razvijanja motoričkih i kognitivnih sposobnosti djeteta.

Koliko je ova tema bitna svakom roditelju govori i činjenica kako je ove godine više od 4000 djece dobilo odgodu upisa u prvi razred.

Neki od razloga su izostanak jezičnih predvještina, emocionalna i socijalna nezrelost, poteškoće u razvoju i izražavanju. Dr. Rajović će se na seminarima u Varaždinu, Osijeku i Zagrebu fokusirati upravo na ove izazove i pokazati kako koristiti najnovija saznanja iz neurofiziologije za rad s djecom kod kuće, u vrtiću ili u školi.

U vrijeme kada se sve veći broj roditelja suočava s odgodom upisa svojih mališana u školu, NTC seminar pružit će praktične primjere kako biste podržali razvoj djeteta kod kuće, u vrtiću ili školi. Seminar je namijenjen roditeljima, edukatorima, odgajateljima, učiteljima i svima koji rade s djecom.

Dr. Ranko Rajović autor je NTC sistema učenja koji se primjenjuje u više od 20 država Europe te autor više od 20 knjiga, priručnika i igara za cjelovit razvoj djeteta.

Specijalist je interne medicine, magistar neurofiziologije i doktor sportskih znanosti. Suradnik je UNICEF-a za ranu edukaciju i šef Katedre za neuroznanost u odgoju i obrazovanju na Pedagoškom fakultetu u Kopru.

Mjesto i vrijeme održavanja seminara - Varaždin (25.10) od 17 do 20.30 sati (Arena Varaždin); Osijek (26.10.) od 17 do 20.30 satri (Ekonomski fakultet u Osijeku); Zagreb (7.11.) od 17 do  20.30 sati (Kineziološki fakultet u Zagrebu). 

Registracija sudionika počinje u 16:30 na svim lokacijama.Cijena kotizacije iznosi 45 eura, a za sudjelovanje na seminaru potrebno se prijaviti i popuniti obrazac na linku www.prosport.hr/seminar-ntc

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije