Majstorski golovi

Zašto Luka Modrić češće ne puca na gol?

Luka Modrić (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
11.12.2013.
u 16:49

Kad pogledate njegove pogotke za Tottenham i Real, većina je bila postignuta iz daljine, a svaki je bio pravo remek-djelo

Modrićev sinoćnji pogodak protiv Kopenhagena ponovno otvara pitanje treba li hrvatski reprezentativac češće pucati na gol.

Luka je jedan od najstandardnijih igrača Reala i pod Mourinhom je, a sada i pod Ancelottijem, ugrabio mjesto u početnoj postavi kraljevskog kluba i više je nego očito da ispunjava ono što treneri od njega očekuju. No, može li on još i bolje?

Postoje kritičari Lukine igre, a glavni argument im je da premalo zabija i asistira. Jasno je da takvi ne razumiju kako u nogometu postoje i ostali parametri po kojima se određuje vrhunski nogometaš, što Luka svakako jest. No, dojma smo da bi Luka, uza sve što odlično obavlja u momčadi Reala, mogao postizati još više pogodaka.

Luka, naime, vrlo često dolazi u situacije iz kojih bi mogao pucati na gol, ali uglavnom to ne napravi nego se odluči na proigravanje suigrača. No, problem je u tome što je izračunato da je prošle sezone u prvenstvu svojim suigračima namjestio čak 56 izglednih prilika, a samo šest ih je realizirano.

Zbog toga ostaje dojam da bi Modrić češće trebao koristiti svoj udarac. Jer, kad pogledate njegove pogotke za Tottenham i Real, većina je bila postignuta iz daljine, a svaki je bio pravo remek-djelo. Vrijeme je da počne koristiti svoj odličan udarac...

U našim videima možete pogledati neke od njegovih najljepših pogodaka u karijeri.

>>Luka Modrić igrač utakmice: Zabio je čarobnim potezom

Komentara 9

DU
Deleted user
17:32 11.12.2013.

Nije to baš tako. Prvo nije istina da često dolazi u dobru priliku pucati pošto priroda njegovog posla nije ulaziti u zonu udarca. Pogledao sam sve tekme Reala ove sezone i večinu prošle i Modrinjo zapravo dolazi u vrlo malo ozbiljnih pozicija za šut. Osim toga njegov udarac uglavnom nije jak i kontoliran. Ronaldo npr. ima stravično jak i precizan šut iz trka, s mjesta, iz okreta, lik je pokretan i eksplozivan i nema smisla da mu se lopta ne dodaje kad se stvori prilika. U tome je stvar što se u Realu, za razliku od mase drugih ekipa, točno zna ko što radi i kome je što dozvoljeno. Postoji red koji ih čini ubojitim strojem kakvi i jesu. Modrić je fenomenalan igrač sredine terena čije lopte preko pola igrališta imaju oči i koje su doslovno savršene. Ova dva gola u LP koje je zabio za Real su zapravo iznimka koja dolazi kao šlag na tortu i nagrada za fenomenalnu igru na sredini terena koja se često u (površnom) nogometu zanemaruje.

DE
dex2811
17:52 11.12.2013.

bravo truthjust,baš sam to htio napisati... luka svoju ulogu odrađuje odlično, nije zamišljeno da on puno puca na gol, a ovi debili koji samo na kraju utakmice pokledaju golove i asistencije i onda pametuju o lukinoj igri bi trebali prestatt komentirati nogomet i gledat odbojku ili brzo hodanje

Avatar Futuregzaktni
Futuregzaktni
16:21 12.12.2013.

Zašto Luka Modrić češće ne puca na gol? Zato sto se na gol ne puca, nego se na gol sutira, puca se iz vatrenog oruzja. Naucite vise hrvatski jezik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije