DINAMO

Zaustavit ćemo Robija!

13.09.2003.
u 00:00

Mojim su igračima sam gradski derbi i izjave zagrebaša dovoljan motiv - kaže trener Nikola Jurčević

ZAGREB - Bit će to gradski derbi, kojega treba vidjeti. Niko Kranjčar, mladi umjetnik s jedne, protiv svoga oca Zlatka i idola Roberta Prosinečkog, iskusnog umjetnika s druge strane. I uz njih još nekoliko igrača, čijim igračkim sposobnostima valja zapljeskati.

Prvi put nakon 12 godina, kad je u Maksimiru gostovao s Crvenom zvezdom, Robert Prosinečki igrat će protiv svoga najdražeg kluba. Još je klasa za naše travnjake, naravno, u Maksimiru će mu posvetiti posebnu pažnju.

- On je pokretač svih Zagrebovih akcija, na njega ćemo u svakom slučaju dodatno pripaziti. I, nadam se, zaustaviti ga i utrti put prema pobjedi. Moramo se iskupiti za lošu igru na Kantridi - najavio je Dinamov trener Nikola Jurčević, koji zagrebaše jako dobro poznaje. Uostalom, lani je sjedio na klupi pjesnika.

- Sve se uoči utakmice zaboravlja pa i moje prijateljstvo sa zagrebašima. Također, i naš umor i gust raspored. Ovim susretom ulazimo u novi težak ritam, pet utakmica u 15 dana. Nema više slobodnog dana, privatnog života. Moramo nastaviti prvenstveni hod, proći u Kupu i eliminirati MTK. To je ključni dio sezone i nikakvih opravdanja za neuspjeh neće biti.

Jurčević je ipak odahnuo, većina ozlijeđenih igrača oporavila se i sastav će biti standardni. S promjenom na vratima, umjesto Turine i Jozića, debitirat će Marko Šarlija.

- Nemam tremu, iza mene je odlična prvoligaška sezona u Zadru i nemam se čega bojati. Vjerujem sebi, vjeruju mi i suigrači, pa mogu i navijači - optimističan je Šarlija.

Šteta što i vremenska prognoza nije tako povoljna, a Zagrebov travnjak teško podnosi kišu. No, takav skup majstora, vjerujemo, ipak neće ostati dužan gledateljima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije