Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPUSTILI DOMAĆINIMA

Zbog 10 milijuna dolara MOO prekršio vlastita pravila

SAD Švicarska
Reuters
17.02.2010.
u 19:44

– Logično je da se igra na ledu manjih dimenzija kada većina igrača na turniru igra u NHL-u - objasnio je prvi čovjek sjevernoameričke lige.

U pravilima Međunarodnog olimpijskog odbora jasno stoji da se utakmice olimpijskog turnira hokeja na ledu igraju na europskim dimenzijama klizališta – 60x30 metara. No, u Vancouveru je prvi put napravljena iznimka, igra se na klizalištu koje dimenzijama odgovara NHL-u, četiri je metra uže (60x26 metara).

Iznimka je napravljena nakon pritiska najjačih reprezentacija svijeta, čija većina igrača igra u NHL-u. Prije svega to su SAD i Kanada u kojima sva 23 igrača igraju u najjačoj svjetskoj ligi, zatim Švedska s 19 igrača u NHL-u i Finska s 18. Najslabije reprezentacije, poput Norveške (tek 2 igrača u NHL-u) i Letonije (4) malo su se bunile, no njih ionako nitko nije ništa pitao.

Prvi čovjek sjevernoameričke lige Gary Bettman objasnio je:

– Logično je da se igra na ledu manjih dimenzija kada većina igrača na turniru igra u NHL-u. Uostalom, igrači ionako na turnir dolaze bez priprema, izravno s ligaških utakmica, pa je taj izbor logičan.

Kanađani su ustupak MOO-a opravdali i konkretnim brojkama. Naime, zbog troškova proširenja leda te smanjenih prihoda od ulaznica zbog manjega gledališta domaćin bi ukupno izgubio više od 10 milijuna dolara.

Naime, prosječna cijena ulaznice je 80 $, pa se dolari brzo nakupe. Kad smo kod karata, gotovo je nevjerojatno kolika je pomama za susrete kanadskih hokejaša. Već za prvu utakmicu, protiv Norveške (Kanada pobijedila s 8:0), ulaznice su na crnom tržištu dosezale cijenu i od 500 dolara. A kako će tek biti kada će u 3. kolu Kanada igrati protiv SAD-a. Ili kad uđe u borbu za medalje. Kada je hokej u pitanju, Kanađani ne pitaju za cijenu.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
dugi
21:25 17.02.2010.

Kamo srece da mi Hrvati damo takvu podrsku nasim sportasima. Ali to bi bilo neobicno za nas, mi radije pricamo o Slovencima i Faku nego da istome damo punu podrsku i ponosimo se njime, bez obzira kod koga je trenirao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije