Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSTAV FUNKCIONIRA

Želio ga Juventus, ali veliki talent Dinama ostaje u Maksimiru

Zagreb: 13. kolo PNL kadeta, GNK Dinamo - NK Lokomotiva
Foto: MarkoLukunic
1/2
24.04.2024.
u 15:52

Velika je ovo pobjeda Dinama i sportskog direktora Marića, jer Ćutuka na ostanak nisu uvjerili velikim novcem, već jasnim programom razvoja

Za Mislava Ćutuka (17) kažu da je ponajveći talent Dinamove nogometne škole, ali i cijelog hrvatskog nogometa, a koliko je dobar pokazuju njegove brojke. Mladi napadač plavih ove je sezone u 22 nastupa za kadete postigao 21 pogodak, najbolji je strijelac prvenstva te najzaslužniji što su Dinamovi klinci nekoliko kola prije kraja već osigurali naslov prvaka Hrvatske. Ćutuk je i jako bitan član U-17 reprezentacije koja je u infarktnim kvalifikacijama izborila Europsko prvenstvo. Zabio je dva gola u remiju protiv Njemačke 3:3, a naši reprezentativci izborili su glavni turnir pobjedom protiv Irske (5:0).

Njegove igre, naravno, izazvale su veliki interes i u Europi, ove su ga sezone pratili i brojni velikani europskog nogometa. Najkonkretniji je bio Juventus, koji je već spremio ozbiljnu ponudu, ostvario prve kontakte, no Ćutuk je, nakon razgovora sa sportskim direktorom Dinama Markom Marićem, ipak odlučio ostati u Dinamu.

VIDEO Samo jedan igrač Dinama nije pobjegao s terena kad je Torcida provalila

Velika je to pobjeda Dinama i Marića, pogotovo kada se znaju uvjeti kojima su u Maksimiru uvjerili Ćutuka da ostane. Nije se dogodilo, kao u nekim ne tako davnim vremenima kada su se nadarenim klincima u Dinamu davale brda i doline čim se pojavio interes nekog europskog velikana, već je Ćutuk dobio stipendijski ugovor prema jasno određenim financijskim uvjetima. U Maksimiru su ga uspjeli zadržati jasnim kriterijima, usput mu naravno obećavši i jednu stvar koju mu Juventus sigurno nije mogao. A to je da će u Maksimiru imati nabolje moguće uvjete za razvoj, te da će, nastavi li se ovako razvijati, biti klupski projekt. Prezentirane su mu sigurno i brojke koje pokazuju da samo 20 posto mladih igrača koji odu iz Hrvatske u kadetskom/juniorskom stažu na kraju uspije ostvariti neku značajniju karijeru. Ćutuk (17) je sada u najosjetljivijim godinama, a može i kolegu iz Dinama Kulenovića priupitati što se dogodi kada prerano završiš u Juventusu, pa onda nakon godinu, dvije zastoja u karijeri moraš kretetati ispočetka.

Ćutukovim ostankom Dinamo je, na svom najvećem talentu, pokazao da sustav kojeg je uspostavio Marić i njegovi suradnici, funkcionira. Sustav u kojem će mladi igrači dobiti najveću moguću podršku, U tom sustavu Dinamovi nadareni klinci imat će najveće šanse za uspjeh, puno veće nego u nekom drugom europskom većem klubu.

GALERIJA Dinamo porazio Lokomotivu (1:0) i privremeno preuzeo vodstvo na tablici

Zagreb: 13. kolo PNL kadeta, GNK Dinamo - NK Lokomotiva
1/6

Komentara 1

KO
Kobasica321
20:57 24.04.2024.

Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije