Apsurd lige 16

Zna se tko je gazda Maksimira!

Zdravko Mamić
Arhiva VL
24.09.2009.
u 20:42

Jedan je proslavljeni i dobro upućeni radijski reporter svojedobno ovako u eteru najavio sraz gradskih suparnika: "Kada su ovakve utakmice u pitanju, onda nema nerviranja. Sve je unaprijed dogovoreno...".

Posudili glasnogovornika
Bilo bi nekorektno reći kako je ishod utakmice Lokomotiva – Dinamo unaprijed dogovoren, ali ti suparnici neće moći pobjeći od zluradih komentara kada ova priča završi. A završit će pobjedom Dinama, to je jedino što se zna.

Komentari su se čuli već prošle nedjelje na utakmici s Rijekom. Priča se kako su u Maksimiru, u tajnosti, bili skauti Lokomotive i iz lože se spustili zabrinuti nakon što su vidjeli Dinamovu šesticu. I onda su iz dizala odjurili u svoje odaje, 50 metara dalje, pod jug, u prostorije u koje ih je uselio – Mamić.

Dinamo i Lokomotiva dijele sve: stadion (na Dinamovoj stranici on prima 36, a na Lokomotivinoj 30 tisuća ljudi), klupske prostorije, svlačionice, igrališta, igrače. Čak i glasnogovornika, pa tako Dinamov član IO-a Ado Kožul danas vodi konferenciju za novinare lokosa, u maksimirskoj novinarskoj loži.

Da se ovi suparnici sastaju u Engleskoj, utakmice ne bi ni bilo jer posuđeni igrači ne smiju igrati protiv svog matičnog kluba. A u Lokomotivi igra čak 13 dinamovaca: Kelava, Bagarić, M. Kramarić, Vrsaljko, Herceg, Pivarić, Maleš, Poljak, Havojić, Musa, Vila, Peko i Jelić.

Usudi li se netko od njih zapucati na Dinamov gol? Možda, ali onda riskira doživotno igranje u Lokomotivi... Predsjednik Lokomotive Tin Dolički do jučer je bio član Dinamova IO-a, direktor Božidar Šikić bivši je šef Dinamove škole i Mamićev bliski prijatelj, trener vratara Jozić donedavno je radio s Butinom i Lončarićem, treneri Jurčić i Ferenčina bili su suigrači u Slavenu... Klubovi blizanci, takvog primjera vjerojatno nema nigdje na svijetu.

Sudac nije potreban
Ako neki i jesu tako slični, onda sigurno ne igraju u istom rangu. I zato Lokomotivu i Dinamo ne treba osuđivati što im je ova suluda liga omogućila smijuriju od natjecateljske utakmice. Kad je već cirkus, nek’ se ljudi zabave...

Ako je Dinamo sutra gost, onda BBB trebaju ići na južnu tribinu, za gostujuće navijače. Ako je Dinamo gost, onda bi se trebao presvlačiti u gostujućoj, a ne u svojoj svlačionici. Na kraju, ako ćemo iskreno, sudac nije ni potreban. Tu ulogu može odraditi i netko od pomoćnih trenera i sigurno ne bi bilo oštećenih.

Fraza “zna se gazda u Maksimiru” u subotu će napokon dobiti pravi smisao. Podstanar će se pojaviti, malčice se suprotstaviti i, ne sumnjajte, pošteno izgubiti.

Ključne riječi

Komentara 15

JE
Jeti
07:43 25.09.2009.

Ah hajdukovci,ne mogu si pomoć,pa kaj je uopće realno očekivat da bi Lokomotivini igrači imali priliku za zapucat na gol da i igraju na svom terenu na Kajzerici,koliko ja sam vidio ovih prijašnih godina od kad je hnl-a,uvijek je bilo sigurno da bu hajduk pobijedil Zadar bez obzira igrali na Poljudu il Stanovima,pristranost il ne,nemam ojma prosudite sami....

KA
kakodane2
08:50 25.09.2009.

I da, o kojim također navijačima Lokomotive mi pričamo? Oni ne postoje!!! Oni imaju gledatelje koji su mahom roditelji i rodbina igrača i navijaju za svoje bližnje ne za Lokomotivu i da taj netko promjeni klub isto tako bi navijali i za taj drugi....

TO
Tot
22:51 24.09.2009.

maraton ti bi mogo u Vrapće tamo je sve tvoje - cjeli bolnički krevet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije