Nikola Jurčević:

Znao sam da West Ham ne može parirati, Dinamo bez loše karike

Nikola Jurčević
Foto: Vecernji TV
1/3
10.12.2021.
u 11:00

- Oršić je, pored Ivanušeca, bio jedan od najboljih pojedinaca susreta. Navikao nas je na onako prekrasne pogotke. Njegov briljantan potez momčadi je dao neophodno samopouzdanje koje je ključno u ovakvim utakmicama - kaže Jurčević.

Ponekad vam se neke stvari moraju i posložiti da biste postigli sportski uspjeh. To je bio slučaj u sinoćnjem Dinamovom srazu s West Hamom u Londonu. Pobjeda protiv engleskog premijerligaša nije mogla doći u boljem trenutku. Posebice kada se analizira u svjetlu zadnjih događanja u maksimirskom klubu. Smjena trenera izazvala je turbulencije i momčad je zadnjih tjedana 'patila'. Vidjelo se to u zadnjih nekoliko utakmica. No, ne i sinoć kada je sve išlo glatko, lakše od očekivanog. Zadovoljan viđenim sinoć u Londonu bio je i Nikola Jurčević s kojim smo razgovarali nakon susreta.

- Ovo je jako lijepa pobjeda i ogroman uspjeh Dinamove momčadi. Naravno, treba biti objektivan i kazati da je West Ham olakšao plavima činjenicom da je na teren izišla pomlađena momčad bez ključnih i najboljih igrača. No, to nikako ne umanjuje Dinamov uspjeh. U takvoj konstelaciji Dinamo je bio puno bolja momčad - počeo je Jurčević.

Mislav Oršić napravio je ključan potez. Spektakularan pogodak u ranoj fazi utakmice pogurao je modre prema pobjedi...

- Oršić je, pored Ivanušeca, bio jedan od najboljih pojedinaca susreta. Navikao nas je na onako prekrasne pogotke. Njegov briljantan potez momčadi je dao neophodno samopouzdanje koje je ključno u ovakvim utakmicama - kaže Jurčević.

Ali utakmica u Londonu potvrdila je još jednu stvar koja veseli. Mladi stoper Josip Šutalo potvrdio je neospornu klasu. Riječ je o igraču koji je budućnost našeg nogometa. Nevjerojatne mirnoće, situacijske inteligencije i anticipacije u igri, odigrao je bez pogreške. Kao da pred prepunim stadionima u Engleskoj igra već nekoliko sezona...

- Slažem se. Praktički Dinamo sinoć nije imao slabog pojedinca u momčadi. Cijela obrana bila je mirna u otvaranju igre, a u defenzivi su igrali bez panike. Ispalo je odlično i momčad koja nikada nije igrala zajedno uspostavila je igru iznad očekivanja - kaže Jurčević.

A očekivali smo da će Englezi ipak pokazati malo više, barem u smislu agresije i količine trke...

- Kada sam vidio petoricu mladih igrača u njihovoj momčadi, znao sam da ne mogu parirati Dinamu. Bio sam skeptičan i najviše što su eventualno mogli izvući, bio je remi. U prvom poluvremenu nisu praktički napravili niti jednu šansu. U nastavku su malo podigli ritam, no Dinamo je u ovoj utakmici jednostavno bio kvalitetniji. Ključan je bio Dinamov posjed i mirna igra za koju Englezi nisu imali rješenje - zaključio je Jurčević.

Također, neophodan doprinos u smislu energetske učinkovitosti plavoj momčadi dao je i Arijan Ademi koji se polako vraća na kapetansku razinu. Njegovo prisustvo i sinoć je bilo ključno u Dinamovoj kompaktnosti u sredini terena.

Ključne riječi

Komentara 7

KP
Karlovacko pivo
12:17 10.12.2021.

Svaka čast Dinamu i svim igračima ali nesmijemo zaboravit da Englezima nije bilo bitno ako izgube iako je mladi kadar htjeo da barem izjednače ali Dinamovci su dali sve od sebe i zato im treba čestitat

Avatar Prosenjak
Prosenjak
11:40 10.12.2021.

A ja sam znao da dinamo ne može parirati Hajduku, da Atalanta ne može parirati Villarealu, da Porto ne može parirati Atleticu, da Barcelona ne može parirati Bayernu, da Inter ne može parirati Realu a isto tako sam znao da Zenit može parirati Chelseu i da Salzburg može parirati Sevilli a Lille Wolfsburgu. Najlakše je biti general nakon bitke i reći sve sam znao. Što nisi to znanje unovčio u kladionici kad si ti to sve unaprijed znao?

Avatar Jopa
Jopa
12:28 10.12.2021.

Iznenađujuće dobra večer Dinama, čestitke, odlično je malo reći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije