PRVI SLALOM SEZONE

Zubčić: 'Ljut sam zbog zelenih aktivista. Srećom, jednog sam pogodio grudom'

Zagreb: Hrvatska skijaška reprezentacija najavila novu sezonu Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa
Igor Kralj/PIXSELL
18.11.2023.
u 17:43

"Svaka čast Austrijancima koji su osvojili prve tri pozicije, to je baš rijetkost, a ovo što su napravili pojedinci s utrčavanjem pri kraju utrke stvarno je ogromna glupost", rekao je Samuel Kolega nakon osvojenog 22. mjesta

Hrvatski skijaš Filip Zubčić završio je 14. u prvoj slalomskoj utrci Svjetskog kupa u austrijskom Gurglu. Pobjednik je bio Austrijanac Manuel Feller, a drugo i treće mjesto zauzeli su Marco Schwarz i Michael Matt. "Najvažnije je bilo probiti led na ovom prvom slalomu sezone", izjavio je Zubčić.

"Zadovoljan sam rezultatom, bio je ovo solidan nastup premda je moglo bolje u prvoj vožnji. Ukupno je to ipak bio dobro odrađen posao. Idemo dalje, pripremiti se za utrke koje slijede. Ljut sam zbog ovih zelenih aktivista koji su utrčali u ciljnu ravninu, zbilja su zeznuli sve ostale koji su čekali još na startu. Srećom, jednom sam pogodio grudom ako ništa drugo", rekao je Zubčić.

GALERIJA Preko 1000 hrvatskih navijača stiglo je u hladnu Rigu: 'Zovi, samo zovi'

Zagreb: Hrvatska skijaška reprezentacija najavila novu sezonu Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa
1/8

"Daleko od toga da sam super zadovoljan, ali bilo je u redu. Postojala je i mala nervoza na startu utrke, ali bodovi su tu. Odradio sam solidnu utrku, bez neke velike pogreške i idemo dalje. Svaka čast Austrijancima koji su osvojili prve tri pozicije, to je baš rijetkost, a ovo što su napravili pojedinci s utrčavanjem pri kraju utrke stvarno je ogromna glupost", komentirao je Samuel Kolega koji je završio na 22. mjestu.

VEZANI ČLANCI:

U drugoj vožnji slaloma dogodio se incident nakon nastupa Marca Schwarza. Nekoliko klimatskih aktivista upalo je na stazu i u ciljnom prostoru po stazi prosuli crvenu boju. Osobito je burno reagirao Norvežanin Henrik Kristoffersen koji je krenuo u obračun s aktivistima.

VIDEO 'Otac je patio zbog rata u Jugoslaviji. Uzimao je novac koji je pripadao meni, a jedva sam preživio'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije