NA WIMBLEDONU

Đoković dobio istomišljenika oko isljučenja Rusa i Bjelorusa, evo što kaže

Tennis player Novak Djokovic visits the Serbia pavilion at Expo 2020, in Dubai
Foto: SATISH KUMAR/REUTERS
1/3
22.04.2022.
u 19:07

„Mislim da za to nema razloga u ovom konkretnom slučaju. Jasno mi je da se reprezentacije Rusije i Bjelorusije isključe s teniskih natjecanja, ali ovo ne mogu podržati. Isto tako, naravno da smo svi mi protiv rata i da je sve ovo što se događa u Ukrajini nehumano“, rekao je po ovom pitanju Zverev

Njemački tenisač Alexander Zverev izjasnio se kako ne podržava odluku organizatora Wimbledona da se na tom Grand Slam turniru zabrani nastup ruskim i bjeloruskim tenisačicama i tenisačima.

Nakon što su iz Wimbledona službeno obznanili svoju odluku javlja se sve veći broj protivnika, a među njima je i aktualni olimpijski pobjednik.

„Mislim da za to nema razloga u ovom konkretnom slučaju. Jasno mi je da se reprezentacije Rusije i Bjelorusije isključe s teniskih natjecanja, ali ovo ne mogu podržati. Isto tako, naravno da smo svi mi protiv rata i da je sve ovo što se događa u Ukrajini nehumano“, rekao je po ovom pitanju Zverev.

"Shvaćamo kako je ovo teško za prihvatiti osobama kojih se to tiče jer, nažalost, moraju snositi posljedice postupaka ruskog režima. No, s obzirom na važnost činjenice kako sport ne smije biti upotrijebljen za promociju ruskog režima te zbog zabrinutosti za sigurnost igračica i igrača ne vidimo drugu mogućnost", rekao je predsjednik All England Lawn Tennis Cluba Ian Hewitt prilikom donošenja takve odluke.

Podsjetimo i kako se vrlo brzo nakon takvog stajališta čelnih ljudi Wimbledona na suprotnoj strani svojim izjavama smjestio najbolji svjetski tenisač Novak Đoković.

>> Ante Čačić novi je trener Dinama:

 

Komentara 8

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
19:47 22.04.2022.

Svaka čast svakome tko se suprotstavi ovoj histeriji.

Avatar Cheriff
Cheriff
12:54 26.04.2022.

Gospodo Đoković i Zverev, cijenim vašu veliku vještinu u tenisu, ali kako možete trošiti vrijeme na to da se ruski i bjeloruski tenisači ( bogataši ) uključe na turnir s najvećim nagradama, dok se prosipa krv nevinih ukrajinskih ljudi, uključujući mnogobrojnu nedužnu djecu od njihovih sunarodnjaka ? S tim potrošenim vremenom i sa svojom slavom mogli ste se puno bolje aktivirati da se zaustavi ruska agresija s pokoljom u Ukrajini. Izgleda ovako sa strane kao da vas se to ne tiče, niti rusko-bjeloruskih tenisača, nego samo kako biti što bolje pozicioniran na ATP listi i zaraditi što više novaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije