15.02.2012. u 12:00

Štedi se na gotovo svim stavkama, a jedan od rijetkih “dobitnika” je zatvor u Remetincu

Orsat Miljenić, ministar pravosuđa, jedan je od brojnih ministara kojem je proračun skresan u odnosu na lanjski. Štedi se na gotovo svim stavkama, a jedan od rijetkih “dobitnika” je zatvor u Remetincu. Za dogradnju i proširenje remetinečke kaznionice planira se potrošiti više od osam milijuna kuna u 2012. i još 61 milijun u iduće dvije godine. Čitajući proračun tako možemo zaključiti da je gospodarski rast vrlo upitan, ali je zato siguran rast broja zatvorenika. Mali su nam zatvori za tolike lopine.

Bebić utvrdio da su i crni fondovi stečevina EU
Luka Bebić, bivši predsjednik Sabora, kaže da se većina stranaka ne financira transparentno, ali da toga ima i u EU što mu je potvrdio predsjednik jednog parlamenta. Stranke su znači, već spremne za EU.

Šibenski dožupan upao u dužničko ropstvo Zoran Smolić, dožupan šibensko-kninski, požalio se novinarki Slobodne da je upao u dužničko ropstvo. Smolić i supruga žrtve su “divljanja” švicarskog franka i trenutno plaćaju rate od 4300 i 8900 kuna, odnosno mjesečno oko 13.200 kuna. Dožupan se žali da cijela njegova plaća od 13.900 kuna odlazi na plaćanje rata pa žive od prihoda supruge. Obzirom da je obitelj doveo na rub bankrota opravdano se pitamo i kuda vodi županiju.

Ministrima je previše plaćati stanarinu od 450 kn
Branko Grčić, potpredsjednik vlade, jedan je od devet članova Vlade koji dolazi izvan Zagreba pa mu porezni obveznici subvencioniraju dio troškova stanovanja u Zagrebu. Dobio je na korištenje državni stan pa mu je mjesečna stanarina samo 450 kuna jer ostatak participira država, a svoti treba dodati i 500 kuna za režije. Svi zagrebački podstanari znaju da “jeftinije ne može”, ali potpredsjednik Vlade s plaćom od 20 tisuća kuna požalio se da mu je to – previše. Točnije, Grčiću smeta to što zastupnici u Saboru imaju pokrivene sve troškove stanovanja, a ministri samo dio. Lako je to riješiti – neka svi plaćaju sami sve.

Komentara 9

JA
jadre
13:56 15.02.2012.

......15.02.2012. u 12:18h suludisumar je napisao/l ,,,,,,,,,,,,,,,,,,potpisujem........odličan komentar!!!

VA
Valerija007
14:53 15.02.2012.

Milanoviću, odmah treba ukinuti plaćanje podstanarstva i zastupnicama. A potpredsjednika vlade treba biti sram. Usput, a tko mu čisti stan i tko to plaća?

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
12:18 15.02.2012.

Hm Tipično hrvatsko ludilo. Najprije te kriminalci prebiju, opljačkaju, razbacaju tvoje novce i uživaju dok ih ne uhvate. Tada plačaš kao porezni obveznik suce, birokrate, tajnice, čuvare, odvjetnike, da im se sudi, tuži, parniči na tvoj trošak. Iza toga kadad ih ipak odrape, ponovo plačaš njihov zatvor, hranu, grijanje, TV pretplatu, a ovi koji su sada u zatvoru kukaju da im je standard loš, pa im se da još novaca iz proračuna. Neki čak ni neće iz zatvora zimi, kad je vani hladno. U Americi teži krimosi isušuju močvare, iz kojih ih se malo vrača, jer i krokodili moraju jesti, a nisu na proračunu, a lakši krimosi isto rade, a kod nas samo muda lade. Živjela demokracija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?