NAKON PROVOKACIJA

SAD raspoređuje napredni proturaketni sustav THAAD u Južnoj Koreji

THAAD
Foto: Reuters/PIXSELL
07.03.2017.
u 07:48

"Trumpova administracija poduzima mjere kako bi ojačala našu sposobnost obrane protiv balističkih projektila Sjeverne Koreje kao što je raspoređivanje baterije THAAD u Južnoj Koreji"

Sjedinjene Države raspoređuju napredne proturaketne obrambene sustave u Južnoj Koreji kao dio jačanja njezinih sposobnosti obrane protiv balističkih projektila Sjeverne Koreje, rekla je u ponedjeljak Bijela kuća.

Sjevernokorejsko ispaljivanje četiri balistička projektila u more u blizini sjeverozapadnog Japana u ponedjeljak u skladu je s poviješću "provokativnog ponašanja" i Sjedinjene Države podržavaju svoje saveznike protiv te prijetnje, rekao je glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer.

"Trumpova administracija poduzima mjere kako bi ojačala našu sposobnost obrane protiv balističkih projektila Sjeverne Koreje kao što je raspoređivanje baterije THAAD u Južnoj Koreji", rekao je.

>> NYT: SAD nisu u stanju zaustaviti sjevernokorejski nuklearni i raketni program

>> Sjeverna Koreja ispalila 4 projektila: 'To je iznimno opasna akcija'

Komentara 6

BA
BarunHrLika
07:59 07.03.2017.

Svi će mirovat dok sj.koreja ne pogodi jednu od naprednih država..

DU
Deleted user
11:28 07.03.2017.

Dogovor u tišini između SAD-a i S. Koreje.

Avatar lvan12
lvan12
07:58 07.03.2017.

Dok milijuni prosvjeduju protiv predsjednice ona donosi ovakve odluke... Sada im predstoji ekonomska izolacija od strane Kine i povratak u 70-te.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije