Linta:

'U pravu je Jović. Cilj hrvatskog referenduma bilo je stvaranje države bez Srba'

Dejan Jović
Slavko Midžor/PIXSELL
04.10.2014.
u 13:07

Kako prenosi agencija Tanjug, Linta je Jovićevu smjenu zbog njegove izjave kako je referendum o samostalnosti Hrvatske bio "nedemokratski", nazvao "antieuropskim činom"

 - Jovićeva izjava je točna, jer je glavni cilj hrvatskog referenduma o odcjepljenju bilo stvaranje hrvatske države bez ili sa što manje Srba - priopćio je predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica Miodrag Linta komentirajući smjenu Dejana Jovića, dojučerašnjeg savjetnika i glavnog analitičara hrvatskog predsjednika Ive Josipovića.

Kako prenosi agencija Tanjug, Linta je Jovićevu smjenu zbog njegove izjave kako je referendum o samostalnosti Hrvatske bio "nedemokratski", nazvao "antieuropskim činom". Podsjetio je na izjavu Franje Tuđmana iz 1990. da je "Nezavisna država Hrvatska izraz povijesnih težnji hrvatskog naroda za svojom samostalnom državom", a ta je izjava kao i niz drugih iz 1990. i 1991. "izazvale su ogroman strah kod Srba da će doživjeti genocid kao 1941. i osim toga, nakon svibanjskih izbora 1990. Srbi su masovno dobivali otkaz, a djeca su im u školama maltretirana".

Linta se založio za najbolje odnose Srbije i Hrvatske i "iskreno pomirenje srpskog i hrvatskog naroda" ali je naveo kako su "glavni preduvjeti za to da Hrvatska prognanim Srbima i drugim oštećenim građanima vrati njihova oduzeta imovinska, stečena i statusna prava, omogući naknadu štete za uništenu, oštećenu i nestalu imovinu, ekshumira i identificira posmrtne ostatke Srba".

U svom priopćenju, Linta niže nove optužbe protiv Hrvatske pa mudruje kako "u Hrvatskoj ne samo da nema volje za suočavanje s tamnom stranom svoje nedavne povijesti nego je od rujna prošle godine započeo novi val antisrpske kampanje s ciljem da se preostalim Srbima jasno stavi do znanja kako im je najbolje da se isele ili asimiliraju.

>>'Podsjećam Karamarka da je Jović bio savjetnik Grabar Kitarović i Žužulu'

>>Kolinda Grabar Kitarović: Jović nije bio moj izbor

Komentara 68

DO
dobar
13:25 04.10.2014.

Dok god Srbi rade protiv hrvatske drzave nisu dobro dosli u Hrvatskoj a tako ni jedna zemlja svijeta nece primiti onoga koji radi protiv te drzave. Kako to da su jedino Srbi ugrozeni od nacionalnih manjina uvijek njima nesto fali. Kako to da su Srbi u Hrvatskoj uvijek protiv Hrvatske drzave a za Srbiju a Srbija ih nece primiti. Ja kad nisam negdje zadovoljan ja cu oticio iz tog mjesta grada drzave. Srbi moraju najprije svatiti da ne mogu vise biti produzena ruka Srbije i Grasaninovih nacertanija nego se moraju integrirati u drustvo u kojem zive i raditi na dobrobit tog drustva i drzave u kojoj zive. Trebaju prihvatiti tu drzavu kao sto ju je prihvacao Nikola Tesla i Petar Preradovic i ini ugledni Srbi u Hrvatskoj i tek onda moze biti suzivot. Ruslili su Hrvatsku drzavu a sad oce sva prava kao oni koji su je branili. Manjina nije nikad vladala jednom narodu pa tako je proslo vrijeme u Hrvatskoj kad su vladali Hrvatima. Tesko to pada Srbima jer su naucili biti uvjek i svigdje na vlasti i zapovijedati i izvlaciti se na Srbstvo ali ta vremena su iza nas i to moraju svatiti.

MA
Majur
13:47 04.10.2014.

Ma naravno, samo su srbeki bili ugroženi....45g ste nam na grbači sjedili, jedan primjer.... Moja mama je rođena i odrasla u lijepoj Podravini, gradić od ca. 10 000 stanovnika, postotak Srba je bio 0,0 do kraja 2 svj. rata.Onda naa mjesto šefa "milicije" dolazi geđo Srbin iz šumadije sa svojom obitelji, zajedno sa još otprilike desetak milicionera srba...u svim glavnim poduzećima su srbi bili direktori, a nakon što su u mirovine otišli dolaze novi naravno srbeki....I sad se čude kao pura dreku što su dobijali otkaze....licemjeri bili i ostali.

MX
MXLCLGTG
14:00 04.10.2014.

Ajde Linta ne lupetaj prihvati se nekog drugog posla zajedno sa Jovicem kome je jos stalo do tvog i njegovog misljenja otkacite obojica,zar je tesko ti reci trazili smo belaja i dobili smo ga i to bi bilo to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije