30.10.2012. u 12:00

Ako se već istaknutim članovima dodjeljuju iskaznice s posebnim brojevima otvara se pitanje Karamarkove iskaznice.

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, trijumfalno je objavio da je Ankici Tuđman uručio novu iskaznicu HDZ-a sa starim brojem 002, brojem njezine prve iskaznice iz 1989. godine. Ako se već istaknutim članovima dodjeljuju iskaznice s posebnim brojevima otvara se pitanje Karamarkove iskaznice.

Njemu je Jadranka Kosor prije godinu dana uručila iskaznicu s brojem 115.805, ali to sigurno nije broj njegove utemeljiteljske iskaznice iz 1989., a ni broj redovne iskaznice jer HDZ službeno ima više od 200.000 članova. Što je onda: telefonski broj ili Karamarkov kod?

Dubrovački presedan

Orsat Miljenić, ministar pravosuđa, trebao bi razmijeniti iskustva s kolegom Veljkom Ostojićem, ministrom turizma. Tema – rezanje troškova. Godišnje izvješće Ministarstva pravosuđa o radu i stanju kaznionica, zatvora i odgojnih zavoda u prošloj godini pokazuje da prosječni ukupni dnevni trošak po jednom zatvoreniku dubrovačkog zatvora iznosi 243 kune, a u karlovačkom čak 312 kuna.

Istovremeno, piše Slobodna, u jednom dubrovačkom hotelu s tri zvjezdice izvan sezone noćenje s doručkom može se naći za 247 kuna. Zašto je trošak boravka u zatvoru veći od troška boravka u hotelu iako je komfor neusporediv? Vjerojatno jer je hotel u privatnim rukama, a zatvor na državnoj sisi.

Izluđuje tjelohranitelje

Kolinda i dok je u Kabulu trči 25 kilometara tjedno

Kolinda Grabar 
Kitarović, pomoćnica glavnog tajnika NATO-a, izjavila je da je suradnici poštuju jer i kada boravi u Kabulu “trči po 25 kilometara tjedno“. Nije lako njezinim tjelohraniteljima.

Ministarstvo mudrosti

Ako nemate internet savjet potražite na webu

Miro Bogdanović, predsjednik Hrvatske interesne udruge ugostitelja (HIUU) pozdravlja fiskalizaciju kojom će se njihove blagajne spojiti s Poreznom upravom, ali upozorava na jednu nelogičnost. Mnogi ugostitelji nemaju internetsku vezu u restoranima i kafićima pa se neće moći vezati s Poreznom upravom. Na upit kako će riješiti taj problem iz Ministarstva financija su ih uputili - na web Porezne uprave. A kako će na web bez interneta drugo je pitanje.

Komentara 8

AF
afer
13:58 30.10.2012.

002/115.805 : Koje gluposti, besposleni pop i janjad krsti

VI
vital
14:34 30.10.2012.

a ni broj redovne iskaznice jer HDZ službeno ima više od 200.000 članova. Što je onda: telefonski broj ili Karamarkov kod? -------------- napokon da netko iz večernjeg postavi pravo pitanje

Avatar Jim West
Jim West
12:19 30.10.2012.

Ako je Karamarkova iskaznica broj 115.805, onda je logično da partija nema 200.000 članova. Sami su sebi skočili u usta. Osim ako Večernji ne nastavi propagirati tu tezu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?