i inovacija

Treći dan Festivala znanosti u Sinju je u znaku visokih tehnologija

Danica Ramljak
Danijel Kasap/PIXSELL
16.09.2014.
u 11:40

Okrugli stol na temu "Znanosti i inovacije: Mogući temelj gospodarskog oporavka?" moderirati će dr. sc. Danica Ramljak

Treći dan 5. Festivala znanosti Sinj 2014. započeti će u 18 sati u Alkarskom dvorima, a u fokusu će biti istraživanja novih materijala i nanotehnologija. Predavanja ce održati vodeći hrvatski znanstvenici u ovom području.

Vlasta Bonačić Koutecky, jedna od najcitiranijih i najpoznatijih znanstvenica hrvatskog podrijetla u Njemačkoj, koja je svjetski prepoznato ime u ovom području, a odnedavna i članica Organizacijskog odbora Festivala znanosti u Sinju. Svojim iznimnim međunarodnim ugledom dr. Bonačić Koutecky pomoći će da sinjski Festival dobije i međunarodnu razinu. Dr. Mile Ivanda sa Instituta Ruđer Bošković i prof. dr. sc. Silvio Hrabar sa Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Sveučilišta u Zagrebu vodeći su hrvatski stručnjaci koji će Sinjanima približiti nove materijale i nanotehnologiju, područje znanosti koji sve razvijene zemlje, naravno i Hrvatska, imaju visoko na listi prioriteta za razvoj novih tehnologija i inovacija.

Okrugli stol na temu "Znanosti i inovacije: Mogući temelj gospodarskog oporavka?" moderirati će dr. sc. Danica Ramljak, a sudjelovati će dr.sc. Hrvoje Meštrić iz Hamag Bicro i Mladen Kostić, direktor tehnološkog parka INTERA iz Mostara.

>>Josipović s vrhunskim znanstvenicima u Sinju promovira važnost znanosti

>>'Što manje državne intervencije, a što više samoregulacije'
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije