Bira nastupe

Ljubičićev 'učenik' Federer u 2016. na zemlji samo u Roland Garrosu

Roger Federer
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
18.12.2015.
u 12:33

Federer je poznat po brižljivom planiranju svojih nastupa, pri čemu koristi beneficije koje ima kao veteran na ATP Touru

Roger Federer je objavio kalendar svojih planiranih nastupa za 2016. godinu, u kojem nema nijednog turnira na zemljanoj podlozi, osim nastupa u Roland Garrosu. 

Federer će sezonu, u kojoj će mu se u stručnom stožeru priključiti Ivan Ljubičić, započeti u Brisbaneu, gdje će se pripremati za nastup na prvom Grand Slam turniru sezone u Melbourneu. 

Osim sva četiri Grand Slam turnira i Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, gdje će nastupiti u sve tri konkurencije, pojedinačno, u paru sa Stanom Wawrinkom i mješovitom paru s Martinom Hingis, 34-godišnji Švicarac u planu ima nastupe na pet turnira Masters 1000 serije. Federer će preskočiti Masterse u Miamiju, Monte Carlu, Rimu i Madridu, a zanimljivo je da će uoči Wimbledona igrati na dva njemačka turnira s travnatom podlogom, u Stuttgartu i Halleu.

Federer je poznat po brižljivom planiranju svojih nastupa, pri čemu koristi beneficije koje ima kao veteran na ATP Touru, zbog svoje dobi i uspjeha koje je ostvario tijekom dosadašnje karijere. Predviđenim kalendarom ostavio je dovoljno vremena za treninge i obiteljske odmore.

>>Marin Čilić se razigrao i donio pobjedu UAE-u

Komentara 2

DU
Deleted user
13:35 18.12.2015.

Logicno je da manje igra, jer slijedece godine puni 35 godina. Logicno je takodjer da će uoči Wimbledona igrati na dva njemačka turnira s travnatom podlogom, u Stuttgartu i Halleu, jer je u proslosti od svih GS najuspjesniji bio na Wimbledonu. Jedino tamo u konkurenciji sa Noletom ima neke sanse da dobije 18. GS. Jasno je da mu je cilj jos jedan GS dobiti.

PE
peugeot
18:34 19.12.2015.

Njemu Ljubo moze pomoci u susretima sa Djokovicem jedino da mu prevodi Noletove psovke kad mu "zamuca servis" ili kad promasi smec. Nista drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije