29.04.2014. u 14:12

Robert Knjaz sinoć je pokušao biti duhovit u Bosni, ali je spao na to da radi već obavljeni posao: ulagivao se bivšem ministru kulture i sporta kantona Sarajevo Emiru H., koji je nastupio u 12 hrvatskih filmova, ima tri hrvatske filmske nagrade i hrvatsko državljanstvo

Sad je već i slijepcima jasno: "Svlačionicu" je pregazilo vrijeme, humora i provokacije u njoj nema, a za g. Roberta Knjaza je ostao neponovljiv trenutak (ako se dobro sjećamo) kad je g. Tuđman bio protiv svetog imena, a g. Knjaz je s mikrofonom i šalom na kojem je pisalo „Dinamo“ nastupao na televiziji.

Umjesto duhovitih provokacija protiv kojih nema obrane, "Svlačionica" se bavi tipovima poput Macole, „najpoznatijeg ličkog ugostitelja“, i sinoćnjeg Emira Hadžihafizbegovića, "najboljeg glumca s jugoistoka Europe, netom nagrađenog na filmskom festivalu u Parizu", tako da im se ulaguje.

Emir H. u Hrvatskoj je sada najpoznatiji kao Tetak s ciglom za Darinku, ali o tome se sinoć nije ni zucnulo, vjerojatno zato da s našeg golog glumačkog cara ne spadne pozlata. Snimati ovakvu "Svlačionicu" uzaludan je posao, jer je ovaj osrednji đak velikih profesora i umjetnika (Emira Kusturice i Mladena Materića), postigao u današnjoj Hrvatskoj sve što je želio. Tetak s ciglom za Darinku sinoć se pohvalio Knjazu da je nastupio u 12 hrvatskih filmova, da ima tri hrvatske filmske nagrade i hrvatsko državljanstvo. Odlazeći u Bosnu s namjerom da bude duhovit, Knjaz je spao na to da radi već obavljeni posao i da se još dodvori jedino bivšem ministru kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Emir H. ističe da je politiku napustio, jer nije odgojen da priča o sebi u prvom licu jednine – a Knjaz mu dopušta da to radi u njegovoj emisiji u kojoj bivši ministar stalno izgovara to svoje ja i u kojoj mu se ego razmahao do uobičajeno golemog nerazmjera riječi „ja“ i onog tko je izgovara. Vrhunac obostrane nemoći njih obojice bio je očekivani odlazak na ćevape (bez piva!) i rasprava o receptima i razlici između sarajevskih i banjalučkih miješanja i mljevenja mesa. Ukratko: emisija za ljude s jakim želucem.

>> Zašto je nova "Svlačionica" Roberta Knjaza jedna velika gnjavaža

Komentara 51

Avatar TvojUjko
TvojUjko
14:38 29.04.2014.

Pa dobro ima istine da je emisija prožvakana odavno, ali opet bolje pogledati i to nego Sulejmana i ostale slične gluposti...bolje pišite o zatupljivanju tih sapunica

MA
mabix
14:38 29.04.2014.

Istina da je jučer emisija bila povremeno dosadna ali Knjaz je i dalje odličan. Više ovisi o gostu, koliko će biti zanimljivo, a Emir H. to baš i nije bio.

LI
ličkimerkel
14:58 29.04.2014.

Složio bi se s kritikom starčevića u vezi jučerašnje emisije.Ono je bilo toliko uvlakački da mi se smučilo naročito je onaj ćelavi bio degutantan sa onim"ja se njemu divim, on je najveći, višeslojan bla bla bla".Pred tobom stoji jedan mudžahedin i simpatizer vehabija koji u tome ne vidi ništa loše ali zato brani koncert thompsonu jer prezire ustaštvo i ti jedino što ga imaš za pitati je čiji su ćevapi bolji banjalučki ili sarajevski.Koliko mi možemo nisko prosto izazivamo da nas se još više gazi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije