Poglavlja

10. Informacijsko društvo i mediji

'Mobitel...razgovor mobitelom...telefoniranje...sreca.... OBAVEZNO POTPISATI: Photos.com'
''
15.06.2011.
u 13:44

Ulaskom u Europsku uniju smanjit će se cijena poziva u roamingu, kada se korisnik nalazi na području EU

U okviru ovog poglavlja promiče se tržišno natjecanje u području elektroničkih komunikacija s naglaskom na zaštitu potrošača, te razvoj i širu dostupnost novih tehnologija i usluga poput usluge širokopojasnog pristupa internetu. U području audiovizualne politike, odnosno medija, naglasak je na zaštiti maloljetnika od neprimjerenih programskih sadržaja i oglašavanja te pravilima o teletrgovini i oglašavanju.

• Hrvatski građani zbog usklađivanja s europskim zakonodavstvom mogu birati između velikog broja različitih operatora, zbog čega cijene postaju znatno niže. Omogućena je slobodna promjena operatora, uz zadržavanje dotadašnjeg broja i predbroja, bez obzira na mrežu u koju prelaze.

• Ulaskom u Europsku uniju smanjit će se cijena poziva u roamingu, kada se korisnik nalazi na području Europske unije, koja u državama članicama od srpnja 2011. iznosi maksimalno 0,35 eura za odlazni poziv, a 0,11 eura za dolazni poziv (bez PDV-a).

• Uveden je besplatan broj za hitne službe 112, koji se koristi u cijeloj Europskoj uniji.

• U skladu s europskim propisima, stvoren je pravni okvir za uvođenje elektroničkog potpisa koji štedi vrijeme i smanjuje troškove poslovanja.

• Trajanje reklamnih spotova unutar pojedinog sata u udarnom terminu na javnoj televiziji ne smije prijeći 4 minute.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije