Vesna Pusić

'5. kolovoza 1995. je dan kada je RH ponovno ujedinila teritorij. To bi svi trebali poštovati'

vesna Pusić
Foto: DPA/PIXSELL
26.06.2015.
u 21:32

Vesna Pusić komentirala je odluku Vlade Srbije i Republike Srpske da 5. kolovoza proglase Danom sjećanja na stradale i prognane Srbe

"Nitko ne slavi stradanja ljudi kojeg je bilo u završetku svih ratova pa tako i ovog. Sve nevine žrtve ratova na teritoriju bivše Jugoslavije, koje je sve redom započela politika Slobodana Miloševića zaslužuju žaljenje, sućut i poštovanje. No, zločinačka Miloševićeva politika koja je započela rat,  5. kolovoza 1995.  je u Hrvatskoj definitivno poražena i okončana." Tako glasi komentar prve potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić na odluku Vlade Srbije i Republike Srpske da 5. kolovoza proglase Danom sjećanja na stradale i prognane Srbe.

- Činjenica je da su u završnici rata, kojeg je Slobodan Milošević vodio u Hrvatskoj, stradali i mnogi hrvatski i bosansko-hercegovački Srbi. Žrtve su, na žalost, sastavni dio svakog rata. No, to je rat kojeg je započela tadašnja Srbija. Rat u kojem su stradale desetine tisuća Hrvata, Bošnjaka i drugih naroda, pa na kraju i Srba. Svaki izgubljeni život je tragedija, a Miloševićevo započinjanje tih ratova je zločin - nastavlja Vesna Pusić te ističe: - I mi bismo danas mogli govoriti o masi srpskih zločina nad Hrvatima i Bošnjacima. No, govorimo o zločinima politike Slobodana Miloševića. Razlog takvog našeg stava je razumijevanje da današnja politika treba otvoriti prostor slobode, šansi i otvorenosti prema budućnosti novim generacijama. Dalje potpirivati netrpeljivost među narodima nije samo ponavljanje zločina iz prošlosti već i zagađivanje budućnosti.

- 5. kolovoza 1995. g. je dan kada je Hrvatska, koja je četiri godine bila presječena i okupirana Miloševićevom vojskom i milicijama, ponovno ujedinila svoj teritorij. To je omogućilo završetak rata i to je ono što Hrvatska slavi i što bi svi trebali poštovati - zaključuje V. Pusić.

>> 'Za nas Stepinac nije svetac! Ne razumijem te demonstracije ispred jama kamo su nas bacali'

>> Vulin na komemoraciji: Alojzije Stepinac bio je ustaški vikar! HDZ: Sramotna izjava

>> Vučić: 5. kolovoza kao dan sjećanja na stradale i prognane Srbe

Komentara 120

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
21:57 26.06.2015.

Najgore od svega je činjenica da je u Srbiji i poslije Miloševića i dalje Milošević, a možda su neki još i gori, no ne ide im ništa na ruku, pa onda svoju politiku vode ubodima sa distance. Da li je srpski narod svjestan da je Milošević vodio fašističku politiku na tlu bivše Jugoslavije?!

IV
ivaba
21:53 26.06.2015.

Ministrica Pusic je svojim dosadasnjim ponasanjem i ne/djelovanjem i dovela do toga da nam cetnici Vucic, Vulin i ostatak srpske cetnicke ekipe provociraju po Hrvatskoj i sire lazi da bi umanjili svoje stravicne zlocine pocinjene 90-tih na ovim prostorima.........ona jee u Hrvatskoj i provodila politiku koja je isla na ruku Srbiji koja stalno vodi istu velikosrpsku politiku, samo ne oruzjem nego propagandom............

NE
negrito
21:57 26.06.2015.

Tako podlo i zamotano zna samo Pusicka .Gotovo je gotovo.Karamarko IDEMO.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije