Duhanski se proizvodi više ne smiju ni neizravno reklamirati

"Adris će poštovati zakon i skloniti cigarete s vida"

ante vlahović
Duško Marušić/Pixsell
18.11.2009.
u 19:03

Ulaganje u lanac kioska iNovine povećava štetu koju Adris može smanjiti slanjem reklamnog materijala u Srbiju i BiH.

Prema Zakonu o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda, kiosci i druga mjesta na kojima se prodaju cigarete morat će ukloniti sve što podsjeća na duhanske proizvode.

Ako ne reorganiziraju prostor, riskirat će kaznu od 30 do 150 tisuća kuna te dodatnih 15 tisuća za odgovornu osobu. Stalci s cigaretama morat će biti uklonjeni s mjesta na kojima su upadali u oči kupcima.

I reklame s poznatim sloganima te logotipi trebaju biti uklonjeni. Ulaganje u opremu dio je troškova Adris grupe, kojoj će zabrana neizravne reklame nanijeti još štete, osobito zato što je Adris investirao i u lanac kioska iNovine.

– Poštovat ćemo zakonske odluke – istaknuo je glasnogovornik Adrisa Petar Grubić, ne komentirajući razmjere očekivane štete. Štetu bi mogli smanjiti prosljeđivanjem reklamnog materijala prema Srbiji i BiH, gdje još nije na snazi zakon koji zabranjuje neizravnu reklamu.

Od Tiska, u vlasništvu Agrokora, nismo dobili odgovor koliku štetu očekuju od posljednje u nizu mjera za ograničavanje pušenja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije