Nogometaši na sudu

Afera Offside: Kad boss kaže da, dat ću ti ekstra kulena!

'19.05.2011., Zagreb - Sudjenje sudionicima kladionicarske afere koji su pali u akciji Offside. Jasmin Agic.  Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
'Anto Magzan/PIXSELL'
20.06.2011.
u 18:25

Snimljeni razgovori kompromitiraju direktora NK Sesveta Zvonka Zubaka kojemu M. Čižmek kaže da je vojnik kluba i da će sve napraviti kako treba

U procesu protiv petnaestorice aktera optuženih u aferi Offside u zagrebačkome Županijskom sudu nastavljeno je slušanje snimljenih šifriranih razgovora o lanjskom namještanju utakmica, koje su optuženi nogometaši vodili među sobom i s organizatorima i trenerima. Tajno snimljeni razgovori i pročitani SMS-ovi svjedoče o njihovim susretima i dogovorima, o tome kako su se, nazivajući novac kulenom i paprikom, pokušali zaštititi od USKOK-a. Direktor NK Sesveta i sin Zvonka Zubaka, Tomislav Zubak zove nogometaša Marija Čižmeka.

– Ono što smo razgovarali u petak... – govori Zubak

– Znaš da sam ja vojnik kluba, da ćemo sve napraviti kako treba...

– Sve je pod kontrolom, to znamo ti i ja...

Slušan je i razgovor mladog Zubaka s trenerom NK Sesveta Goranom Jerkovićem.

– Plan je izmijenjen. Ima uputa jedna, to je ono od sinoć, prvo poluvrijeme da igra ovaj mali, pa onaj...

– Ja ću to napraviti. Nije to problem...

Jedan od organizatora afere, Vinko Šaka, razmjenjuje SMS s nogometašem NK Sesveta Ivanom Banovićem: – Kad ti boss kaže da, ja ću ti ekstra dati kulena.

– Javio se – uzvraća Banović.

– Ok. Ja tebe ekstra nagrađujem...

Dario Šušak, koji se branio da je pristao na namještanje utakmica jer je u probleme dospio posuđujući novac od Šake, koji ga je, tvrdi, ucjenjivao, piše Šaki: – Malo mi je glupo pitati te, ali možeš li mi malo love posuditi kad napravimo ono... Podsjetimo, trojica organizatora Vinko Šaka, Admir Sulić i Dino Lalič nagodili su se s USKOK-om i osuđeni su na godinu dana zatvora, a sedmorica nogometaša na suđenju su sve priznala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije